Vijesti

Organizacija starješina VRS: "Savčićeva jedina krivica je što je branio srpski narod"

Organizacija starješina Vojske Republike Srpske zapanjena je odlukom Suda BiH da generalu Milomiru Savčiću zabrani obavljanje dužnosti Predsjednika BORS kao nevladine organizacije i u tom smislu njegovo javno istupanje.

"Ne možemo prihvatiti odluka Suda BiH o takvim drastičnim mjerama prema našem saborcu generalu Savčiću i oficiru Vojske Republike Srpske čija je jedina krivica u ratu, bila što je branio srpski narod i Republiku Srpsku", navodi se u saopštenju iz ove organizacije, koji je potpisao predsjednik Milovan Milutinović.

U saopštenju se dodaje da starješine Vojske Republike Srpske smatraju neprimjerenim odluku Suda BiH, koja izlazi iz okvira pravde podižući optužnice, hapseći i sudeći samo pripadnicima srpskog naroda dok smo sa druge strane svjedoci farse na suđenjima osumnjičenima za zločine nad srpskim narodom i oslobađanja okorjelih zločinaca poput Nasera Orića.

"Institucije Republike Srpske i srpski predstavnici u zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine moraju stati u odbranu osumnjičenih pripadnika srpskog naroda. Trebaju zahtjevati cjelovite reforme Suda BiH koji je potpuno izgubio objektivnost pravosudne institucije nastojeći da dokaže da su Srbi agresori, zločinci i jedini krivci za sva ratna stradanja u BiH", ističu u ovoj organizaciji.

Dodaju da je više nego očigledno da Sud BiH podižući optužnice protiv starješina Vojske Republike Srpske nastoji kriminalizovati čitav srpski narod, njegovu vojsku i starješine samo zato što su branili svoj narod.

 

Izvor: srpskainfo

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog