Svijet

"Sa Kosova, iz Srbije" - ovako se Avdija predstavio NBA ligi (VIDEO)

Mladi izraelski košarkaš srpskog porijekla Deni Avdija izabran je kao deveti pik na ovogodišnjem NBA draftu.

Iako se spekulisalo čak i o Golden Stejt Voriorsima koji su birali kao drugi, te se pominjali Njujork Niksi, Avdija će NBA karijeru početi u Vašington Vizardsima.

- Čekaš svaki pik i osjećaš leptiriće u sotmaku. Nisam imao očekivanja i bio sam spreman na svaku situaciju. Biti deveti pik je sjajno za našu zemlju i veoma sam uzbuđen da počnem da igram. Imao sam kratak razogvor sa Vizardsima i svi su mi pokazali da je to veliki tim. Cijeli stručni štab je navijao za mene kada sam izabran i htjeli su da se osjetim kao kod kuće. Veliki grad, prestonica Sjedinjenih Američki Država - rekao je Avdija.

Krilni igrač Makabija iz Tel Aviva ne mašta previše o budućnosti u NBA ligi.

- Ne razmišljam o minutima koje ću dobiti ili koliko ću biti na terenu. Prije ću gledati da pomognem timu da dobija utakmice. Sve ću uraditi da pobjeđujemo. Biće sjajno putovanje - dodao je mladi košarkaš.

Avdija je sin legendarnog igrača Crvene zvezde Zufera Avdije i tako se i predstavio američkoj javnosti nakon drafta, dok je na reveru svog sakoga imao značke Srbije i Izraela.

"Moj otac je Zufer Avdija, on je rođen na Kosovu, u Srbiji. Igrao je za jugoslovensku reprezentaciju i igrao je u Izraelu. Nikad mi nije bio trener, nismo se slagali na terenu. Promašio sam jednom nekoliko šuteva uzastopnih i rekao mi je kako nemam mentalitet šutera. Bio sam ljut, ali me je naučio da budem jači na terenu i da budem takmičar - rekao je Avdija.

 

Izvor: b92
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog