Politika

Simić: Vučić nije uputio nikakav eksplicitan poziv vlastima u RS da se uključe u borbu protiv kriminala i korupcije

BANJALUKA - Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, posredstvom BN televizije, nije uputio nikakav eksplicitan poziv vlastima u Republici Srpskoj da se uključe u borbu protiv kriminala i korupcije, rekao je savjetnik predsjednika Republike Srpske Pero Simić.

Simić je rekao da je Vučić jednostavno komentarisao pitanje-konstataciju novinara ove televizije koji je rekao da se i u Srpskoj prati ono što se dešava u Srbiji.

"Sve ostalo u vezi sa ovom kratkom izjavom Vučića predstavlja konstrukciju BN televizije koja se ne libi da zloupotrijebi i `frizira` izjavu potpredsjednika Vlade Srbije i tako nastavi svoj otvoreni medijski rat protiv aktuelne vlasti Republike Srpske", naglasio je Simić.

On je za dnevni list "EuroBlic" rekao da je istina da je Vučić rekao da se nada da će se borba protiv kriminala i korupcije proširiti i u regionu, pa i u Republici Srpskoj i da će ona možda biti još i bolja i uspješnija.

Savjetnik predsjednika Republike Srpske objasnio je da drugi dio kratke Vučićeve izjave, koji joj daje potpuni smisao, a koji je BN televizija tendenciozno izostavila, glasi - "To je sve što mogu da kažem, a koliko mi moje ingerencije dozvoljavaju da komentarišem, jer sve ostalo bi bilo mešanje u poslove druge države".

BN televizija je u četvrtak, 14. februara u centralnoj informativnoj emisiji objavila da je "Vučić uputio poziv vlastima Republike Srpske da se uključe u borbu protiv kriminala i korupcije".

(Srna/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog