Vijesti

Bez posla ostaje 198 radnika Kliničkog centra Banjaluka

Među radnicima koji su zaposleni na određeno vrijeme u Kliničkom centru Banjaluka, a kojima ugovor o zaposlenju neće biti produžen, je 130 medicinskih radnika od čega je 11 doktora, a ostalih 7o-ak koji će biti otpušteni su nemedicinsko osoblje.

VD direktor Kliničkog centra Banjaluka, Duško Račić objasnio je da će eventualni nedostaci, koji bi se mogli pojaviti usljed otpuštanja radnika, biti prevaziđeni preraspodjelom postojećeg kadra.

Ministar zdravlja RS, Slobodan Stanić, koji je danas obišao Klinički centar Banjaluka, rekao je da se u otpuštanje radnika krenulo radi finansijske konsolidacije Kliničkog centra Banjaluka.

Ministar je poručio i da u budućnosti u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Srpskoj niko neće moći da bude zaposlen bez odobrenja resornog ministarstva.

Sindikati radnika zaposlenih u zdravstvu ranije su saopštili da se protive otpuštanjima radnika, jer smatraju da će biti ugrožen proces rada i briga o pacijentima. Stav sindikata je i da su najave o otpuštanju posljedica neplanskih zapošljavanja u Kliničkom centru, te da će na udaru opet biti nevini.

Uz brojne probleme koji su u posljednje vrijeme pritisli Klinički centar, je  i nedostatak citostatika, ali od jutros, kako tvrdi vd direktora, taj problem je riješen. Određene količine su nabavljene i distribuirane pacijentima.

(ATV/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog