Vijesti

Uhapšen predsjednik Federacije BiH Živko Budimir

U toku pretres Predsjedništva BiH i Vlade FBiH

Hapšenje je uslijedilo zbog navodnog primanja mita za pomilovanja. Iz Tužilaštva je žurno svim medijima poslan dopis da po nalogu Tužiteljstva BiH i naredbi Suda BiH, ovlašteni policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, vrše određene istražne aktivnosti u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu i zgradi Vlade Federacije BiH u Mostaru.

Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su pristupili su realizaciji tri operativne akcije na širem području Bosne i Hercegovine.

Radi se o operativnim akcijama kodnih naziva Memory, Patriot i Pravda. Navedene aktivnosti se realiziraju uz asistenciju pripadnika OSA-e BiH, MUP-a RS, MUP-a KS, MUP-a HNK i MUP-a SBK.

Operativnim akcijama obuhvaćeno je više desetina osoba, koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti korupcije- podmićivanje i krivičnih djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti (KZ FBiH), te neovlaštenim prometom opojnim drogama i organiziranim kriminalom (KZ BIH). Pretresi su u toku na većem broju lokacija na širem području BiH.

O konačnim rezultatima akcije, javnost će biti blagovremeno informirana, saopšteno je iz SIPA.

(Nezavisne novine/Frontal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog