Vijesti

Ćurguz: Rukovodstvo BORS-a neće mijenjati ulica

PRNJAVOR - Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Pantelija Ćurguz poručio je danas, povodom protesta građana u Federaciji BiH, da boračke kategorije u Srpskoj moraju biti svjesne situacije i šta može biti opasnost koja bi dovela do destabilizacije Srpske.

izvor: Srna 

On je rekao da je na današnjem sastanku sa predstavnicima boračkih organizacija iz Prnjavora, Gradiške, Srpca i Laktaša preneo informaciju koju je o protestima u Federaciji BiH dobio od zvaničnih institucija Srpske.

"Razgovarali smo o cilju tih protesta, zašto su trebali da se prenesu na prostore Republike Srpske i zašto još postoji opasnost da nemiri eskaliraju u Srpskoj", naveo je Ćurguz.

Komentarišući današnje proteste demobilisanih boraca u Banjaluci, Ćurguz je rekao da rukovodstvo BORS-a neće mijenjati "ulica", nego članovi Boračke organizacije kroz legalne organe i instuitucije i skupštinsku proceduru.



On je dodao da će BORS za dva mjeseca kroz izbore, čija je procedura u toku, na legalan i legitiman način dobiti novo rukovodstvo.

Ćurguz kaže da podržava pravo svakog pojedinca ili udruženja da javno izrazi svoj stav o nekoj problematici, ali da neće prihvatiti da druga udruženja pokušavaju uticati na BORS, jer nisu njegov dio.

Komentarišući optužbe da je bilo nepravilnosti i mahinacija u radu BORS-a, Ćurguz je najavio da će od ministra unutrašnjih poslova Srpske zatražiti da kriminalistička policija provjeri sve navode i da, ukoliko ima osnova za njegovu odgovornost, proslijedi slučaj nadležnom tužilaštvu na procesiuranje.

"Ako u svemu nema moje odgovornosti, onda će oni koji izlaze u javnost sa takvim porukama i insinuacijama morati odgovarati", naglasio je Ćurguz.

On je uvjeren da će izbori u BORS-u biti provedeni na civilizovan i demokratski način i da će biti transparentni.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Prnjavor Vlado Živković rekao je da je današnji sastanak organizovan zbog posljednjih dešavanja u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

"Inicijativu za sastanak pokrenuli smo da bismo kao borci, kao komandanti, razmijenili dosadašnja iskustava i zauzeli stav u kom pravcu je potrebno ići dalje da bi Boračka organizacija djelovala jedinstveno", kaže Živković.

Sastanku u Prnjavoru, na kome je bilo riječi o političko-bezbjednosnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH i predstojećim izborima u BORS-u, prisustvovali su i predsjednik Predsjedništva BORS-a Dražan Perendija, predsjednik Odbora porodica poginulih boraca Stanislav Jungić i predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida Miko Škorić.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog