Vijesti

Vlajki: Zaustaviti uništavanje namirnica

BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki apelovao je na Narodnu skupštinu da najkasnije za 10 dana održi vanrednu sjednicu na kojoj bi, po hitnom postupku, razmotrila rješenje u vezi sa PDV-om radi zaustavljanja uništavanja osnovnih životnih namirnica.

izvor: Srna

Vlajki je naveo da je, prema informaciji Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Banjaluka, samo na području ove lokalne zajednice u martu uništeno 60 tona životnih namirnica od 100.000 KM na zahtjev vlasnika da bi bili oslobođeni PDV-a. 

"Ova nevjerovatna rabota odigrava se svakog mjeseca, a za to vrijeme barem jedna petina stanovnika Republike Srpske je gladna. Gledam kako nas nevidljivi vlasnici naših života, zezaju u zdrav mozak, traže od nas da učestvujemo u raznim humanitarnim akcijama", rekao je Vlajki na konferenciji za novinare. 

Za to vrijeme, zbog neljudski postavljenog ekonomskog sistema i zakonske regulative, budu bačene stotine tona namirnica, dovoljne da niko više ne bude gladan u Republici Srpskoj. 

"Mene zanima kako nadležne, koji su ovaj monstruozni sistem uspostavili, nije stid što se ovakva sramota kontinuirano dešava", rekao je Vlajki. 

On je zatražio i da se uništavanje namirnica privremeno zaustavi, upozorivši nadležne da će, ako se ništa od navedenog ne uradi, to značiti da je Narodna skupština Republike Srpske "antinarodna i neljudska". 

"U tom slučaju nemojte se iznenaditi ako se, bez ikakve narandžaste revolucije, obespravljeni, nemoćni i gladni iz Republike Srpske dignu protiv ove sramote u vrlo bliskoj budućnosti", rekao je Vlajki. 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog