Frontal Blog Challenge

Završen prvi modul Frontal Blog Challenge obuke

Obuka se održava po drugi put i obuhvata dva modula u trajanju od tri dana.

Danas je, uz razgovor sa blogerima Srđanom Puhalom i Denisom Čarkadžićem, završen prvi modul obuke za blogere Frontal Blog Challenge.

Učesnici iz cijele Bosne i Hercegovine koji dolaze iz malih lokalnih medija, nevladinih organizacija te studenti, u protekla tri dana imali su priliku da kroz interaktivne radionice i predavanja nauče više o korištenju interneta u svrhe promocije i povećanja vidljivosti društveno-odgovornih projekata.

„Očekivala sam da ćemo nešto novo naučiti, da ćemo se družiti, ali sve je mnogo više premašilo ta očekivanja. Predavači su nam stvarno pokazali tajne bloginga i svog ličnog uspjeha i imali smo priliku da to prenesemo na svoje radove. Pokazali su nam alate kojima se oni koriste, nesebično su nam dijeli savjete. Čak i poslije formalnog dijela svi učesnici zajedno su u toku svog slobodnog vremena razmjenjivali iskustva i davali savjete jedni drugima, na osnovu onoga što su na predavanjima učili“, kazala je Mirela Biković, učesnica ovogodišnjeg Frontal Blog Challenge-a. 

Šta je „kvalitet“ u online svijetu, koje su osnove kontent marketinga, kako profitirati od bloga, samo su neke od tema koje su ova tri dana učesnici Frontal Blog Challenge obuke obrađivali, sa predavačima koji su vodeći u digitalnom svijetu, Draganom Varagićem, internet strategom i jednim od vodećih regionalnih stručnjaka u svijetu internet savjetovanja i Ivanom Ćirković, konsultant za internet marketing.

“Mijenjati način razmišljanja, jer samo na takav način možemo izaći iz svojih okvira i biti drugačiji, a samim tim i zanimljiviji čitaocima”, poručio je tokom svog predavanja  glavni predavač i mentor na projektu Dragan Varagić.


(Dragan Varagić)

Više informacija o Frontal Blog Challenge-u možete pronaći direktno na portalu Frontal, ali i na društvenim mrežama prateći zvanični hashtag projekta #FrontalBlogChallenge.

Projekat se realizuje uz podršku Ambasade SAD u BIH.

 

Frontal

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog