Frontal Blog Challenge

Šokantno: Kockar ruši sve rekorde čitanosti!?

Svi smo zajedno svjedoci količini medijske prašine koja se posljednjih dana podigla oko novopečene „rijaliti“ zvijezde, pjevačice, a sada već i spisateljice i njene već svima poznate knjige „Moj potpis“ , Kristine KIJE Kockar.


Ako se poslužimo našim najboljim prijateljem, kojem se najčešće obraćamo u nevolji, a zove se google te ukucamo:

1.  „Moj potpis“ Kockar, gle čuda, dobit ćemo kao rezultat na hiljade objava od strane domaćih i stranih portala na tu temu: koliko je prodato knjiga, koja je cijena, koliko sati u redu biste morali čekati da biste došli do njenog potpisa, ekskluzivni djelovi iz knjige i sl.

2. Idemo sada malo dublje, ukucati ćemo: Dostojevski „Kockar“, zamislite nijedan domaći medij nije podržao, prenio, niti napisao članak na temu Dostojevskom, sve što ćete dobiti guglanjem ovog velikog pisca jeste: prepričana lektira, prepričana lektira i još malo, sada ćete se baš iznenaditi: prepričane lektire.

3. Nakon što smo išli dublje, sada idemo na najvećeg ovisnika, koji se zove „kockar“. Da, ako ukucate samo „kockar“, Kija je ponovo u vodstvu na listi pretraživanja našeg prijatelja googla. Znamo li da je kocka zapravo, epidemija koja sve više hara, te ovisnos koja svakim danom postaje sve rasprostranjenija, složenija i opasnija.

Možda se sada već pitate, ako već volim toliko „pametovati“ o tome kakva smo nacija, zašto onda i sama nisam prvo „guglala“ ovisnost o kokci, pa zatim Dostojevskog, pa tek posljednju gospođicu Kockar? Odgovor je vrlo jednostavan, koliko bi vas onda ušlo da pročita ovaj članak? Da, nažalost, mnogoo manje...

Jedno imajte na umu, mediji i portali vam plasiraju sadržaj koji vi želite, koji pratite, te vas shodno tome i interesuje. Kockar tim istim portalima donosi mnogo više čitanosti, pregleda, share-ova, samim time i zarade od „Kockar-a“ i kockara. 

Ako stvari pogledamo iz ove percepcije možemo zaključiti da je moć u vašim rukama i više nego što mislite, iskoritite je! 

 

Autor: Mirela Biković

#FrontalBlogChallenge

 

Tekst je objavljen u sklopu projekta Frontal Blog Challenge. Više informacija o Frontal Blog Challenge-u možete pronaći direktno na portalu Frontal, ali i na društvenim mrežama prateći zvanični hashtag projekta #FrontalBlogChallenge.

Projekat se realizuje uz podršku Ambasade SAD u BIH. 


Povezane vijesti:

Filmovi su djeca koja vječno žive kada umjetnik privremeno umre

Do jednakosti žena uz pomoć muškaraca

Pozitivni primjeri u Srednjoj školi Konjic

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog