Frontal Blog Challenge

Studentski informator FLOP

Studentski informator “FLOP“ je društveni portal za studente koji pokriva sve segmente studentskog života u Istočnom Sarajevu.


Pokretač portala je Milan Ilić, apsolvent novinarstva na Filozofskom fakultetu u Palama i mirovni aktivist u organizaciji Youth for Peace. Trenutno radi na TV1 na emisiji “Bez straha i cenzure“. Portal je pokrenuo prije četiri mjeseca kao studentski informator za područje Istočnog Sarajeva.


Kako je nastao FLOP?

FLOP kao ideja nastao je još prije godinu i po kada sam želio pokrenuti portal specijalizovan za studente i studentsku populaciju. Ideja kao ideja se održala do avgusta ove godine, kada sam uz pomoć Fondacije Mozaik pokrenuo portal. Uz FLOP je u narednom periodu plan da se pokrene i prvi coworking prostor na Palama gdje ću uz studentski informator okupiti mlade entuzijaste da zajedno rade i stvaraju.


Kome je namijenjen FLOP i šta možemo čitati na portalu?

Ciljna grupa FLOP-a su u prvom redu studenti, ali i ostali. Glavna ideja je da on bude studentski informator na području Istočnog Sarajeva. Možete pronaći najviše studentske teme i pozitivne priče o mladima. Ono što FLOP izdvaja je rubrika Almanah koja je koncipirana tako da bude mjesto svih mladih koji vole i žele da pišu o raznim temama u različitim formatima kao što su kolumne, pjesme i sl. Isto tako, u rubrici Ljudi mogu se pronaći pozitivne priče uspješnih mladih koji su slabo zastupljeni u medijima.

 

Kako izgleda proces pokretanja portala?

Proces pokretanja portala je vrlo jednostavan. Potrebna je samo originalna ideja koja će se razlikovati u moru drugih portala koji su na isti kalup. Za početak je potrebno da se kupi hosting koji uglavnom ima uz sebe besplatnu domenu i početno znanje u Wordpressu kako bi se instalirala tema na hosting.

 

Kakve dopisnike traži FLOP?

FLOP traži mlade dopisnike spremne na kritičko razmišljanje i pisanje. Posebnih uslova nema. Bitno je samo da je tekst kvalitetan i da ima svrhu. Dopisnik na FLOP-u može postati svako ko je zainteresovan za pisanje i širenje pozitivnih priča.

 

Ukoliko želite pisati, a do sad niste imali prostor i mjesto na kojem biste izrazili sve što mislite, sada imate. Dovoljno je poslati poruku na Facebook stranicu FLOP.ba ili se javiti na e-mail: redakcija@flop.ba

 

Autor: Dženedina Mušanović

#FrontalBlogChallenge

 

Tekst je objavljen u sklopu projekta Frontal Blog Challenge. Više informacija o Frontal Blog Challenge-u možete pronaći direktno na portalu Frontal, ali i na društvenim mrežama prateći zvanični hashtag projekta #FrontalBlogChallenge.

 

Projekat se realizuje uz podršku Ambasade SAD u BIH.

 

Povezane vijesti: Izvini, ali nemoj me levatiti. To je moje pravo na reklamaciju!

 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog