Frontal Blog Challenge

Gdje ćeš za novu godinu?

Da li ste i vi alergični na ovo pitanje? Pitam se, koliko je ta informacija bitna nekom mom poznaniku?


Da li se pitanje nove godine postavlja kako bismo dobili nove ideje ili se postavlja čisto reda radi. Očigledno, slavlje nove godine postalo je prestiž, rezervisano samo za one sa malo dubljim džepom. Koliko je samo tema nove godine aktuelna ovih dana pokazuju i istraživanja na webu.

Pretraživanje ponuda na webu za novogodišnju noć ukazuju na širok spektar kvalitetnog sadržaja za svačij džep. Od ponuda u kafićima i diskotekama, preko sadržaja na trgovima uz koncerte naših poznatih muzičkih umjetnika, pa sve do organizovanih putovanja. Kao što rekoh za svačiji džep i za sve uzraste, ponude postoje. Samo nam je potrebna mašta i malo odvojenog vremena da želje pretvorimo u stvarnost, uz odgovarajuću novčanu naknadu.

Na bljesak.info pronaći ćete novogodišnji muzički program po gradovima regije. Za svačij muzički ukus po nešto. 

Ali opet kao da nemamo dovoljno kreativnosti i želja gdje bismo voljeli dočekati novu godinu, te se  iznova i iznova svake godine već od oktobra provlači se to kultno pitanje: „Gdje ćeš za novu godinu?“. 

365 eura – 365 dana


Svake godine znamo da ćemo za sigurno 365 dana opet biti u prilici da se razmišljamo gdje provesti novu godinu.  Te ukoliko za ovu godinu nemate dovoljan novčani fond za jednu od ponuđenih turističkih destinacija koje su vam pripremile turističke agencije širom BiH, imajte na umu da ćete već sledeće godine imati najmanje 365eura, ukoliko već od danas svaki dan budete odvajali po euro za novogodišnju noć 2020.-te. Razmišljajte unaprijed. Ne budite lijeni. Svako može obezbijediti sebi nezaboravnu noć u velikim evropskim prestonicama. 

Kako bi vam svoje teze i dokazala, otišla sam korak dalje. Nije mi bilo teško da istražujem za vas. A evo i šta sam saznala. Već danas možete rezervisati svoj novogodišnji aranžman ka željenoj destinaciji za manje od 365 eura, što znači da vam ostaje još dovoljno novca za dodatne troškove. 

Novogodišnja putovanja

Ukoliko ste ljubitelj kolektivnih (organizovanih) putovanja, detaljnije ponude, kao i cijene preporučujem da pogledate na linkovanim stranicama turističkih organizacija:

Agencija kosmopolitan

Solazur

Sebastijan

Ludi popust

Bonus savjet, pažljivo pročitajte segmente šta sve obuhvata aranžman za koji ste zainteresovali, a šta ne obuhvata. Možda će vam cijena karte za određenu destinaciju izgledati jeftinija na jednom sajtu, ali to ne znači i kvalitetniju i obuhvatniju ponudu. 

Ukoliko ste ipak više raspoloženi da sami tražite smještaj u velikim metropolama preporučujem i :

https://www.airbnb.com

https://www.booking.com

https://www.skyscanner.net

http://www.stannadan.com

A za one malo odvažnije, otvorenije za više mogućnosti. Za one koji vole da putuju, a ne žele da odsijedaju u hotelima, sa željom da upoznaju razne profile ljudi, a samim tim tako da grade i svoju ličnost prava odluka je kaučsurfing. Ako još uvijek niste čuli za ovaj termin, šta ćekate. 


Takođe, kvalitetan sadržaj za novogodišnju noć pronaćićete i na sledećim linkovima:

https://www.workaway.info

https://www.couchsurfing.com

https://www.freetour.com

https://www.spottedbylocals.com

https://www.tripadvisor.com

Na svakoj od linkovanih stanica pronaći ćete razne mogućnosti koje će vam pomoći da isplanirate svoje putovanje, kao i njegov sadržaj. Pronaći ćete preporuke lokalaca za mjesta koja vrijedi posjetiti. Imaćete mogućnost da rezervišete neke od besplatnih obilazaka grada, uz druženje sa lokalcima. 

Pripremite se za najluđu noć. Nema izgovora. Jedini razlog zašto još uvijek nemate ideju kako provesti i dočekati novu godinu, je zapravo taj da niste dovoljno istraživali i niste na vrijeme mislili na sebe. Razmislite samo koliko ste novca za ovih 365 dana potrošili na neke nepotrebne stvari. 

 

Autor: Kristina Kuzmanović
#FrontalBlogChallenge


Tekst je objavljen u sklopu projekta Frontal Blog Challenge. Više informacija o Frontal Blog Challenge-u možete pronaći direktno na portalu Frontal, ali i na društvenim mrežama prateći zvanični hashtag projekta #FrontalBlogChallenge.

Projekat se realizuje uz podršku Ambasade SAD u BIH

 

Povezane vijesti:

“Knjige su dosadne“- kako nagovoriti djecu da čitaju knjige?

 

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog