Sport

Пливачки митинг у Бањој Луци

БАЊА ЛУКА - Међународни пливачки митинг на Олимпијском базену биће одржан 17. и 18. априла у организацији Академског пливачког клуба "22. април", а под покровитељством Града Бања Лука.


Промотер ове спортске манифестације, која ће окупити 446 такмичара у свим узрасним категоријама у обје конкуренције, биће вицешампион Олимпијских игара из Атине на 50 метара краул, Хрват Дује Драгања.

"Такмичење ће стартовати квалификационим тркама у девет сати у суботу, а финала у сениорској и јуниорској конкуренцији на програму су од 17.30 часова. Исти распоред важи и за кадете и пионире, који ће пливати дан касније, у недјељу, 18. априла. Како је ово први међународни митинг поводом обиљежевања Дана града Бања Лука, задовољни смо и конкуренцијом која ће се појавити у нашем граду. Наши гости биће клубови из Словеније, три из Хрватске, осам из Србије и 15 из БиХ, а посебно нам је задовољство што ће промотер митинга бити Дује Драгања, који ће наступити на 50 метара краул и 100 метара слободним стилом", рекао је предсједник АПК "22. април", Горан Граховац.

Самостални стручни сарадник за спорт у Административној служби Града Бања Лука, Огњен Голић, истакао је да је Савјет за спорт ову манифестацију уврстио у годишњи календар спортских приредби од посебног значаја.

"Препознали смо важност ове смотре и у складу с тим Град је одлучио подржати међународни митинг. Поред финансијске подршке, обезбиједили смо и бесплатно кориштење базена, а како је ово први корак ка популаризацији овог спорта, надам се да ћемо са сарадњом наставити и у будућности", рекао је Голић, те додао да ће митинг свечано отворити градоначелник Бање Луке, Драгољуб Давидовић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog