Vijesti

Pandurević: Tužba protiv Dodika za klevetu; RTRS da omogući Bosiću da odgovori na podmetanja

Poslanik SDS u Predstavničkom domu PS BiH Aleksandra Pandurević saopštila je danas da SDS ima savez sa narodom, a Dodik i SNSD sa tajkunima.

izvor: SDSrs.org 

Ona je, na konferenciji za novinare, pozvala danas Vladu RS da objavi pismo namjere MMF-u koje su 8.januara uputili entitetski premijeri, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, entitetski ministri finansija i ministar finansija i trezora BiH, a u kojem se traži izmjena i produžetak aranžmana sa MMF do 30.juna 2015. godine i novih 153 miliona evra kredita.

’’Prema onom što je izašlo u javnost u vodu su pale neistine koje su govorili premijerka Cvijanović i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Petar Đokić, tvrdeći da MMF nema veze sa onim skandaloznim nacrtom zakona o radu", kazala je Panddurevićeva.

Ona je navela da u pismu Vlada RS otvoreno priznaje da zakon nisu uspjeli usvojiti u dogovorenom roku, a to je 31.decembar 2013., godine, jer im je trebalo dodatno vrijeme za dijalog sa socijalnim partnerima i raspravu u parlamentu i obećavaju da će ga usvojiti "rano 2014.godine".

"Vlada u pismu namjere obećava i povećanje akciza na alkohol i cigarete, kao i povećanje akciza na naftu, što je direktan udar na privredu", kazala je Pandurevićeva, navodeći da je Vlada RS priznala da su uveli registraciju poljoprivrednih gazdinstava da bi napunili Fond PIO i FZO.

’’Nevjerovatno je dokle seže bahatost vlasti da u ovom pismu otvoreno navode da im ovo zaduženje treba jer im ’pruža sigurnost ekonomske politike tokom izbora’.Dakle, zadužuju nas preko grbače radnika i privrede da bi pare trošili u predizbornu kampanju da sačuvaju fotelje i spase se odgovornosti za beskurpuloznu pljačku naroda’’, naglasila je Aleksandra Pandurević.

Ovo je, kazala je, ’’klasično narkomansko ponašanje, što se više zadužuju, treba im veća doza’’.

’’Zemlja diše na aparatima MMF-a. Umjesto što nas sve zajedno vode u ponor i zadužuju i nerođene generacije, zašto se SNSD i SDP nisu dogovorili da smanje rastrošnost institucija BiH’’, kazala je Pandurevićeva i podsjetila da je Predsjedništvo BiH, uključujući i člana iz RS Nebojšu Radmanovića upozorilo da se ovi aranžmani sklapaju mimo zakona o zaključivanju i izvršavanju međunarodnih obaveza.

’’Niti je parlament dao saglasnost na ove aranžmane, niti ih je Predsjedništvo ratifikovalo.Grupa očajnika, da bi sačuvala vlast, sjedne i dogovori se da zaduži zemlju za izbore, i zato ova Vlada mora što prije da ode, jer što prije ode biće manja šteta’’, rekla je Pandurevićeva.

Umjesto što u svojoj paranoji šire teorije zavjera, podmeću, lažu, kao što je to sinoć uradio predsjednik RS Milorad Dodik gostujući na RTRS i funkcioner ove stranke Staša Košarac u intervju TV OSM, SDS ih poziva da im je ’’pametnije da se počnu izvinjavati narodu’’.


Pandurevićeva je najavila da će pravni tim SDS podnijeti tužbu protiv Dodika i Košarca za sve klevete koje su iznijeli, te pozvala RTRS da predsjedniku SDS Mladenu Bosiću, ukoliko su zaista javni servis, omoguće da u istom terminu i istom trajanju, odgovori na sva podmetanja.

’’Tužno je slušati predsjednika RS Milorada Dodika, koji po Ustavu RS treba da predstavlja jedinstvo naroda, kako svoju funkciju koristi za sijanje razdora u narodu, podmetanja i neistine. U SNSD očito ne shvataju da je njihov problem gladan narod, nezaposleni, prevareni, obespravljeni. SDS ima samo jednog mentora i saveznika, a to je narod RS, i mi, za razliku od SNSD nikada nismo na tenkovima SFOR-a jurišali na institucije RS jer smo ih mi gradili sa narodom. SDS ima savez sa narodom, a Dodik i SNSD sa tajkunima. I mi obećanja dajemo samo svom savezniku-građanima RS, a to je ono što plaši SNSD, plaši ih naše obećanje da će svi oni koji su beskurpulozno opljačkali RS i besramno se obogatili, nakon oktobra 2014. godine biti iza rešetaka’’, poručila je Pandurevićeva.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog