Anketa

Nova anketa: Podržavate li bojkot SNSD-a i DNS-a?

Novo anketno pitanje na Frontalu glasi "Da li podržavate bojkot rada Doma naroda parlamenta BiH od strane delegata SNSD-a i DNS-a?".

Prije tri dana (17.3) sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH odgođena je zbog nedolaska dvojice njenih članova, Sredoja Novića (SNSD) i Dragutina Rodića (DNS).

Predsjedavajući Ustavnopravne komisije Halid Genjac istakoa je tada da se, tumačeći Poslovnik, moglo reći da je postojao kvorum, ali budući da na sjednici nije bilo predstavnika jednog naroda, sjednica je odgođena.

Mediji su prenijeli da je rukovodstvo SNSD-a  dan ranije u Banjaluci donijelo odluku da delegati te stranke neće učestvovati u radu Doma naroda zbog toga što je, kako je saopšteno, član SNSD isključen iz Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e Parlamenta BiH, a na njihovo mjesto je predložen Sadik Ahmetović iz SDA.

Bariša Čolak, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i zamjenik predsjedavajućeg Ustavnopravne komisije, rekao je da je činjenica da postoji problem koji se mora riješiti što prije.

“U protivnom mislim da smo u problemu koji će po mom sudu nadmašiti sve dosadašnje probleme. Konačno smo dobili zeleno svjetlo u vezi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i nužno je da se problem što prije riješi kako bi oba doma mogla raditi u punom kapacitetu”, istakao je Čolak.

Glasajte u anketi u donjem desnom polju.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog