Vijesti

PDP traži ispitivanje navoda medija

BANJALUKA - Povodom pisanja novina Respekt i Kurir, Partija demokratskog progresa poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova RS da saopšti da li je tačno da je Dragan Đurić, vlasnik kompanije Zekstra, prethodnih dana u više navrata boravio u Republici Srpskoj, na području grada Banjaluke i opštine Laktaši, te da je tom prilikom imao policijsko obezbjeđenje.

PDP smatra da ignorisanje ove informacije šteti ugledu institucija Republike Srpske, a posebno policije i MUP-a RS, te je zbog toga neophodno da javnost što prije dobije odgovor da li su ovi navodi tačni.

"Institucije Republike Srpske ne smiju biti korištene u privatne svrhe, niti smiju biti stavljene u funkciju bilo kojeg pojedinca, koji na to nema pravo, što se naročito odnosi na nezakonito policijsko obezbjeđenje. Pomenute informacije su posebno zabrinjavajuće, s obzirom na činjenicu da su najviši funkcioneri Srbije, uključujući i prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, javno objavili da su pod istragom neke sumnjive privatizacije u kojima je učestvovala kompanija Zekstra i gospodin Đurić“, ističu u PDP-u.

PDP smatra da je ovo dodatni razlog da se MUP RS hitno izjasni po pitanju ovih informacija, jer Republika Srpska i njene institucije ne smiju biti utičište za one koji su pod istragama nadležnih organa u susjednim zemljama

(Frontal)


Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog