Vijesti

Foto vijest: Pripadnici MUP-a kod Vulića - privedeni otac i sin

Kako se može vidjeti na slikama proslijeđenim redakciji Frontala od jutros na gradilištu preduzeća Grand trejd i u dvorištu porodice Vulić traje akcija u kojoj učestvuje više pripadnika MUP-RS.

Kako je prenio RTRS preduzeće Grand Trejd, u vlasništvu Mile Radišića od jutros je uz asistenciju jakih policijskih snaga počelo zemljane radove na imanju porodice Vulić.

Jakim policijskim snagama koje štite početak kopanja pristupnog puta na imanju porodice Vulić , pridružio se i interventni vod Jedinice za podršku. Cijela parcela je obilježena trakama, a policija kombi vozilima i tijelima sprječava novinarske ekipe da se primaknu bliže gradilištu. Od jutros je imanje Vulića pod opsadom policije, a bager je počeo sa uklanjanjem vozila kojim su Vulići zapriječili pristup gradilištu. Policija je privela Željka i njegovog sina Slobodana. Oko imanja Vulića okupljaju se građani, koji daju podršku ovoj porodici.

Iz Centra javne bezbjednosti kratko su infromisali medije da policijski službenici pružaju asistenciju Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Grada Banja Luka na izgradnji javne saobraćajnice u ulici Svetozara Markovića, Grad Banja Luka.

"Zahtjev za asistenciju je podnesen u zakonskom roku sa svom potrebnom dokumentacijom u prilogu.Nakon izvršene provjere zakonitosti zahtjeva, asistencija je odobrena, jer je u prethodnom periodu na pomenutoj lokaciji bilo ometano izvođenje radova", stoji u saopštenju.

O svojevrsnom nasilju koji se dešava tokom proteklog perioda medije je informisao i gradski odbornik Aleksandar Zolak koji je u svom posljednjem obraćanju istakao da su porodicu Vulić posjetili i predstavnici Odjeljenja komunalne policije i Odjeljenja inspekcijskih poslova koji traže od njih da uklone ogradu i automobile koje su stavili pored svog pristupnog puta.

Na Fejsbuk grupi podrške Vulićima jutros je objavljen poziv građanima da se okupe kod kuće porodice Vulić koja je “od ranih jutarnjih časova pod opsadom”. 

(Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog