Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

56 dana traganja za pravdom i istinom

Milorad Dodik ima 15 savjetnika, ne znam ko ga savjetuje oko smrti Davida Dragičevića, ali ga savjetuje pogrešno. Ovu bitku je odavno izgubio, a ako ovako nastavi da radi mogao bi izgubiti i izbore u oktobru.

56 dana traje protest u centru Banjaluke na kojem stanovnici ovog grada, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine traže „Pravdu za Davida“. Za to vrijeme policija Republike Srpske ne može da rasvijetli jednu običnu „zadesnu smrt“.

Izgubili smo povjerenje u policiju Republike Srpske!

56 dana Radio-televizija Republike Srpske pokušava na sve načine da smrt Davida Dragičevića ignoriše, onda relativizuje, potom da je prikaže kao svjetsku zavjeru protiv Republike Srpske, a onda i marginalizuje.

Izgubili smo povjerenje u Radio-televiziju Republike Srpske!

56 dana vlast Republike Srpske pokušava da nas ubijedi da se u centru Banjaluke okupljaju ljudi koji žele da sruše institucije Republike Srpske. Spominju se tu neke „obojene revolucije“, soroši, podignute pesnice, ambasade i zavjere, ali to se više ne prima kod naroda kao nekada. Teško je bake od 70 godina, tetke, strine, ujake, komšije tj. obične ljude prikazati kao izmanipulisane rušitelje Republike Srpske.

Vlast je uspjela obesmiliti i paranoju koju je toliko dugo njegovala uz pomoć Ćeranića, Karganovića, Galijaševića i sličnih!

Za 56 dana protesta SNSD je pokazala da  u svojim redovima imaju psihopate kojima ni smrt mladića nije sveta. Vasić je marginalizovan, Tukiću je zabranjeno da priča, dok se poneki od njih i stide zbog svega što se dešava.

SNSD je uspio da pokoleba i mnoge članove SNSD-a.

Za 56 dana vlast Republike Srpske uspjela je da na ulice izvede nezadovoljne i ljute građane u Banjaluci, Prijedoru, Novom Gradu, Gradišci, Bijeljini, Istočnom Sarajevu, Trebinju, Sarajevu, Mostaru, Zenici, Tuzli, Bihaću.

Ni opozicija u Republici Srpskoj ovo ne bi uspjela.

 Za 56 dana protesta mogli smo čuti još mnogo tužnih priča roditelja kojima su pod čudnim okolnostima stradala djeca, čudnim istragama i još čudnijim sudskim presudama.

Povjerenje tužilaštva i sudove smo davno izgubili.

Za 56 dana vidjeli smo koliko je blog moćno oružje kada klasični mediji ćute.

Vasković je postao regionalna zvijezda, a o smrti Davida Dragičevića pišu i svjetski mediji.

Predsjedniče Dodik, ovi protesti nisu ni nalik onim protestima za „Picin park“ iz 2012. godine, a na tim izborima ste, samo u Banjaluci, izgubili nešto manje od 10 000 glasova. Tada vas je od propasti spasio Stevandić.  Ovdje je mnogo više nezadovoljstva, prkosa, odlučnosti i želje za istinom i pravdom, nego što vi možete da zamislite.

U pamet se!!!

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog