Politika

Borenović: Treba eliminisati prisustvo stranih sudija!

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su sinoć na posebnoj sjednici Informaciju u vezi sa antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH i osam zaključaka.

Lider PDP-a Branislav Borenović rekao je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da su za osudu odluke Ustavnog suda BiH, te da se to dešava planski i sa ulogom SDA.

"Odluke u Ustavnom sudu se donese preglasavanjem i sebi daju ulogu ustavotvorca. Užasno je priznanje Bakira Izetbegovića da je Ustavni sud mehanizam za sprovođenje politika. 2016. smo nudili deklaraciju da se 6 godina stavi zabrana na podnošenje apelacija Ustavnom sudu i da se donese zakon o istom", napisao je Borenović u objavi na svojoj Fejsbuk stranici i dodao:

"Lideri SNSD, SDA i HDZ su potpisali principe o formiranju vlasti i tu nigdje nije spomenut Ustavni sud. To je propust nosilaca vlasti iz Republike Srpske."

Borenović je poručio da će PDP poštovati odluke Narodne skupštine Republike Srpske ali da "neće srljati u avanturizam".

"Treba eliminisati prisustvo stranih sudija, eliminisati sudije koji su bili u najvišim organima političkih partija i definisati ulogu Ustavnog suda. Mi u PDP ćemo poštovati odluke NSRS, ali nećemo srljati u avanturizam. Treba riješiti pitanje Ustavnog suda, ali paziti da nas hazarderstvo ne uvede u složeniju situaciju", poručio je Borenović.

 

Frontal/D.S.
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog