Region

Vučić: Nisam oduševljen, ali možda ćemo morati uvesti sankcije Rusiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u parlamentu da će Beograd možda morati uvesti sankcije Rusiji.

“Nisam oduševljen time, ali ne znam koliko ćemo izdržati da ne uvedemo sankcije. Plaćamo cijenu što ih nismo uveli, ali to je pitanje političkog opredjeljenja našeg rukovodstva“, rekao je Vučić, a prenosi N1 Srbija.

Kaže da je odmah dao do znanja da mu se ništa ne sviđa u prijedlogu Evropske unije vezanom za rješenje kosovskog problema.

“Iznio sam najlošije detalje sporazuma, da bih ukazao na težinu situacije”, naveo je Vučić.

“Nepodnošljiva lakoća neodgovornosti proganja naš narod”, rekao je Vučić uz konstataciju da je za vođenje države potrebna ogromna odgovornost.

Zastupnici Skupštine Srbije počeli su juče novu izvanrednu sjednicu na kojoj je Vučić predstavio Izvještaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom.

Izvještaj je zastupnicima formalno podnijela Vlada Srbije, Ured za Kosovo i Metohiju, kao i Ured za koordinacijske poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini.

Nakon obraćanja Vučića, počela je rasprava. Tokom popodneva, došlo je do incidenta u kome su se zastupnici opozicije i vlasti gurali i vrijeđali ispred klupe u kojoj je sjedio Vučić.

 

Izvor: n1.com 
Twitter
Anketa

Da li će izmjene Krivičnog zakona i uvođenje krivičnog djela uvrede i klevete uticati na slobodu govora u Republici Srpskoj?

Rezultati ankete
Blog