Sport

Milorad Vučelić podnio ostavku na mjesto predsjednika FK Partizan

Predsjednik Fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić podnio je ostavku na tu funkciju, prenose "Večernje novosti" čiji je Vučelić glavni urednik.

Milorad Vučelić je u kratkoj izjavi za Večernje novosti, list čiji je glavni urednik, obrazložio odluku da napusti klub.

"Vršio sam (funkciju) je dugo godina radeći u okviru statutarnih ovlašćenja, a po najvećoj i najboljoj meri svojih mogućnosti. Teška srca i mirne savesti - više ne mogu. I zato podnosim ostavku na položaj predsednika i izražavam veliku zahvalnost svojim saradnicima i svima onima koji su mi, u ovim za Partizan složenim vremenima, pomagali", naveo je Vučelić.

Doskorašnji predsednik crno-belih je na čelo velikana iz Humske došao 2016. godine, a prethodno je od 2014. obavljao funkciju potpredsednika.

Pod njegovim kormilom Partizan je osvojio titulu šampiona Srbije u sezoni 2016/2017. Takođe, tri puta su crno-beli podizali i trofej Kupa Srbije - 2017, 2018 i 2019. godine.

Tokom Vučelićevog mandata Partizan je u dva navrata igrao u grupnoj fazi Lige Evrope i isto toliko puta u Ligi konferencija. Tokom nastupa u najmlađem evropskom takmičenju izborena su i dva učešća u eliminacionoj fazi.

Navijači Partizana ranije su najavili protestnu šetnju od Terazijske česme do stadiona zakazanu za 31. avgust.

 

Izvor: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog