Društvo

Караџић сатире поштаре - данас Малта и Канада

ХАГ - Бивши предсједник Републике Срспек Радован Караџић затражио је од Владе Малте да му обезбиједи документацију о испорукама оружја муслиманима током рата у БиХ, која му је неопходна за његову одбрану пред Хашким трибуналом.


У писму амбасадору Малте у Холандији Ивану Фсаднију Караџић тражи све информације у вези са испоруком и продајом оружја, муниције и војне опреме муслиманима у БиХ од априла 1992. године до августа 1995. године за коју је одговорна малтешка влада и поједини припадници УНПРОФОР из те земље.

Караџић тражи и све извјештаје, забиљешке, дописе о ангажовању снага УНПРОФОР, војних посматрача УН, УНХЦР и особља у невладиних организација у БиХ ради прибављања оружја, муниције и војне опреме муслиманима у БиХ, као и за обављање активности војне или обавјештајне природе за своје владе или НАТО.

Писмо сличне садржине Караџић је упутио и влади Канаде у којем тражи извјештаје обавјештајних и служби безбједности и канадских припадника УНПРОФОР у вези са убиствима на пијаци Маркале у Сарајеву 5. фебруару 1994. године и 28. августа 1995. године.

У писму канадском амбасадору у Холандији Џејмсу Волу Караџић тражи и све своје извјештаје, дописе и транскрипте које је сачинио од 9. јула до 4. августа 1995. године, а тичу се догађаја у Сребреници.

Бивши предсједник РС тражи и све извјештаје и забиљешке у вези са испорукама оружја Тузли у фебруару 1995. године и напора да се те испоруке прикрију, укључујући извјештаје канадског особља у БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog