Društvo

Зворник: Једномјесечни притвор за ухапшене у предмету ''ЦИПС''

САРАЈЕВО - Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор за седам лица ухапшених у уторак, 1. септембра, у Зворнику због сумње да су залоупотријебили систем за издавање личних докумената.


Притвор је одређен Босиљки Ерић, Лидији Стевић, Боји Томићу, Војиславу Зеленовићу, Марку Икићу, Славиши Текићу и Рајку Катановићу, саопштено је из Суда БиХ.

Ерићева, Стевићева, Томић и Зеленовић осумњичени су за организовани криминал у вези са злоупотребом службеног положаја или овлаштења, док су Икић, Текић и Катановић осумњичени за организовани криминал у вези с подстрекавањем на злоупотребу службеног положаја или овлаштења.

Суд је одредио притвор сматрајући да ће осумњичени, уколико остану на слободи, уништити или сакрити доказе и трагове битне за овај поступак и тако ометати ток кривичног поступка или ће боравком на слободи, довршити или поновити кривично дјело.

Акција у Зворнику извршена је по налогу Тужилаштва БиХ, а припадници агенција за провођење закона у БиХ су у оквиру истраге у предмету "ЦИПС", по налогу Суда БиХ, претресли више локација која користе ова лица.

Сви ухапшени терете се да су држављанима БиХ и земаља у региону омогућили издавање оригиналних личних докумената БиХ, а кривично дјело се квалификује као организовани криминал у вези са кривичним дјелом злоупотреба положаја или овлаштења.

Ова акција проведена је у оквиру шире истраге о злоупотреби личних докумената БиХ коју проводи Тужилаштво БиХ, првенствено на подручју Зворника, као и у другим дијеловима БиХ.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog