Društvo

Полиција РС: Провјера оних који возе, а не би смјели

БАЊА ЛУКА - Полиција Републике Српске почела је провјеру особа које су на основу љекарских налаза проглашене неурачунљивим и неспособним за рад, а које и даље возе аутомобиле и носе оружје.


На путевима широм РС аутомобиле свакодневно вози на стотине неурачунљивих људи, којима је таква дијагноза потврђена љекарским налазима.

Полиција РС покренула опсежну провјеру особа које су на основу љекарских налаза проглашене неурачунљивим и неспособним за рад и које примају инвалидску пензију, а још посједују оружје и возачку дозволу, иако према закону са таквим љекарским налазима немају право ни да возе нити да су наоружани.

Начелник Управе Криминалистичке полиције РС Гојко Васић потврдио је за да полиција ради на откривању и санкционисању оних који незаконито користе право на посједовање оружја и возачке дозволе, истичући да је ова акција покренута заједно са ревизијом борачких и инвалидских права коју проводи Централна ревизиона комисија Министарства рада и борачко инвалидске заштите РС.

Васић је истакао да је та комисија своја сазнања доставила МУП РС, на основу чега ће МУП предузимати мјере из своје надлежности.

Он је рекао да ће онима који су незаконито остварили пензију на основу љекарских налаза и проглашени неурачунљивим и неспособним за рад, а уживају сва права као да ти љекарски налази не постоје, бити одузете возачке дозволе и оружани листови, што је најмања санкција која им следује.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog