Društvo

Дачић у Израелу потписује споразуме

ЈЕРУСАЛИМ - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић и министар јавне безбједности Израела Јицак Ахаронович потписали су у Јерусалиму Споразум о полицијској сарадњи двије земље у борби против трговине наркотика, робе и људи, тероризма и других кривичних дјела.


"Постоји читав низ области у којима можемо да сарађујемо, као што је борба против организованог криминала, сарадња најобученијих специјализованих антитерористичких јединица, као и у развоју информационо- технолошке базе МУП" - рекао је Дачић новинарима у Јерусалиму послије потписивања споразума.

Он је оцијенио да је тај споразум веома користан, због тога што су и Израел и Србија прошли и пролазе тешке периоде своје историје, што их је, како је рекао, натјерало да имају јаку и обучену полицију.

Дачић се у Јерусалиму састао и са министром спољних послова Израела Авигдором Либерманом са којим је у разговору потврдио међусобну жељу за развој добрих билатералних односа двије земље.

Дачић је Либерману захвалио на принципијелном ставу Израела према једностраном проглашењу независности Косова.

На завршетку своје дводневне посјете Израелу, Дачић је оцијенио да је она била успјешна, предочивши могућности даље израелско - српске сарадње у култури и економији.

"За нас је битно да ширимо круг полиција са којима сарађујемо и имамо добро разумевање, јер без добре полицијске сарадње нема успешне борбе против криминала, тероризма и свих других незаконотих активности", закључио је Дачић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog