Svijet

Нападачу жао што је повриједио Берлусконија

РИМ - Италијан Масимо Тартаља који је премијера Силвија Берлусконија погодио фигурицом миланске катедрале при чему му је поломио два зуба и нос, изразио је жаљење због свог "кукавичког и исхитреног" напада, изјавили су данас адвокати оптуженог.


Берлускони је и другу ноћ провео у болници након Тартаљиног напада 13. децембра у Милану, који је из близине погодио премијера на крају политичког митинга и док је он потписивао аутограме.

Познато је да се Тартаља раније лијечио од менталних обољења.

У кратком саопштењу, које су данас објавили адвокати оптуженог, наводи се да је Тартаља дјеловао сам и да није имао никакав политички или милитантни циљ.

У писму које је послато Берлусконију Тартаља је изразио дубоко жаљење због "површног, кукавичког и исхитреног чина".

Берлусконијеви савезници истакли су да је напад плод климе мржење која окружује премијера, који често оптужује "комунистичке" судије, медије и љевичаре да желе да воде кампању за обарање његове владе.

Љекар италијанског премијера Алберто Зангрило изразио је очекивање да ће Берлускони још најмање један дан одтати у болници а да се на посао неће вратити још десетак дана.

Италијански министар унутрашњих послова Роберто Марони рекао је да је напад на Берлусконија раније смишљен и да је Тартаља већ одређено вријеме "скупљао бијес против премијера".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog