Društvo

Боливија: Убијена три држављанина Србије

ЛА ПАЗ - Најмање шест особа је убијено, међу којима троје држављана Србије, у оружаном окршају банди шверцера дроге у граду Сан Рамон (189 километара од седишта провинције Санта Круз и 900 километара од Ла Паза) на истоку Боливије, саопштила је тамошња полиција.


У сукобу који се догодио касно у петак, рањене су и четири особе, навела је полиција. Међу жртвама изрешетаних мецима, три су држављанина Боливије.

Боливијски дневник Дарио пише да су неке од жртава биле везане и усмрћене хицима у главу из непосредне близине, а латиноамеричко издање листа Хералд Трибјун наводи да су жртве заустављене на полицијском пункту, да су везане и мучене.

Форензички преглед ће дати одговор и на питање да ли су настрадали били мучени прије егзекуције.

Тужилац Базилио Виљка изјавио је да су свих шест жртава старости између 21 и 31 горину и да су тијела пронађена на различитим локацијама, преноси агенција АП.

"Претпостављамо да су убијени у сукобу повезани са шверцом дроге", изјавио је агенцији Ројтерс извор из специјалних боливијских полицијских снага за борбу против наркотика.

Послије Колумбије и Перуа, Боливија је трећи свјетски произвођач лишћа коке, сировине да производњу кокаина. Боливија је, такође, један од највећих произвођача марихуане на свијету, подсјећа Ројтерс.

Боливијски лист Лос Тиемпос у електронском издању открива идентитет тројице убијених Срба.

Лист наводи да су убијени Предраг Сертфко, Саша Турчиновић и Бојан Бакула.

Лос Тиемпос пише да су Турчиновић и Бакула водили "елитну групу" тјелохранитеља и да су у Санта Круз дошли 13. маја.

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је за РТС да је српска полиција у контакту са Интерполом и да провјерава идентитет убијених особа.

Дејан Анђелковић, технички директор Агенције за заштиту лица и објеката "Combat Team Securuty Sollution's" , чији је Бојан Бакула власник и директор, није за Интернет портал РТС-а могао да потврди да ли је Бакула убијен.

На сајту Агенције која се бави "заштитом лица и објеката високог ризика", пише да "Агенција успјешно послује, како са домаћим, тако и са страним клијентима".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog