Društvo

Заплијена имовине Шарићевих ''другова''

НОВИ САД - Mинистарство правде Србије преузело је још шест објеката у Новом Саду и возило марке "ауди А6" од лица који се доводе у везу са кланом Дарка Шарића, осумњиченог за организовање шверца 2,2 тоне кокаина из Јужне Америке.


Државни секретар Слободан Хомен је прецизирао да су одузете три породичне куће и стан у Новом Саду, у власништву Дубравке и Радована Штрпца, и два стана Јосипа Шарића, површине преко 200 метара квадратних.

"Такође, добили смо сагласност истражног судије да се покретне ствари које су одузете од Дарка Шарића из стана на Новом Београду, куће на Татарском брду, као и од повезаних лица, продају на аукцији, односно на начин који је предвиђен Законом о одузимању имовине проистекле из кривичног дела", објаснио је Хомен и додао да стручњаци врше процјену тих ствари, које ће најкасније до половине јуна бити понуђене на јавној лицитацији.

Тачан термин прве јавне продаје, каже Хомен, коју ће организовати Дирекција за управљање одузетом имовином, биће благовремено објављен.

"Верујем да ће већина ствари које буду понуђене на јавној лицититацији одмах наћи свог купца. Оно што не буде продато може још једном бити понуђено на јавној аукцији, након чега покретне ствари могу бити продате путем непосредне погодбе", објаснио је Хомен.

Државни секретар је подсјетио да закон предвиђа да уколико покретне ствари током годину дана не буду продате, буду поклоњење у хуманитарне сврхе, односно искоришћене на најбољи могући начин.

Хомен је додао и да ће се та, као и друга до сада одузета имовина, користити за помоћ социјално угроженом становништву, кроз финансирање рада народних кухиња и других потреба најсиромашнијих грађана Србије.

Тужилац за организовани криминал је прошлог мјесеца подигао оптужнице против двадесеточлане српско-црногорске групе, предвођене Дарком Шарићем, за кријумчарење 2,6 тона кокаина 2009. године из Јужне Америке.

За Шарићем је расписана Интерполова потјерница.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog