Politika

"Заратили" Коштуница и Тома

БЕОГРАД - Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић изјавио је данас да ће та странка напредњаке од сада сматрати политичким супарником, а да ће једини заједнички циљ бити расписивање ванредних парламентарних избора.


"Поводом интервјуа лидера СНС Томислава Николића, у коме је рекао да ДСС види као политичког супарника, иако са нама има потписан споразум о сарадњи, и на тај начин ДСС ставља у исту раван са Демократском странком Бориса Тадића, саопштавамо да смо ту поруку примили к знању и да су од сада напредњаци политички супарник ДСС-а", рекао је Петковић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да ће једини заједнички циљ бити расписивање ванредних парламентарних избора, а да ће по свим осталим питањима напредњаке сматрати политичким супарником "по вољи лидера СНС, а не ДСС".

У интервјуу данашњем "Блицу" у тексту под насловом "Желим Коштуници да отмем гласаче", Николић је рекао да СНС није у коалицији са ДСС, већ да су политички супарници и да као што хоће да имају "више гласова од Тадића, тако желе и од Коштунице и од Дачића".

Упитан каква је сарадња са предсjедником Нове Србије Велимиром Илићем с обзиром на његову изјаву да "су им ближи напредњаци", Петковић је казао да је та изјава извучена из контекста, да са НС имају коалициони споразум и да добро сарађују.

Николић је изјавио данас да ће руководству ДСС предложити састанак на коме би отклонили све неспоразуме и видjели да ли могу да усагласе ставове око најважнијих питања.

"Зваћу Демократску странку Србије и предложити им састанак на врху странака, да то једном коначно расчистимо и да видимо можемо ли да усагласавамо ставове око најважнијих питањима пошто је очигледно да свако жели да нас посвађа", рекао је Николић, коментаришући изјаву Петковића.

Николић је казао да му је жао што портпарол ДСС није потпуно схватио "или што је можда употребио погрешне речи" да формулише оно о чему је говорио.

"Говорио сам о стању на политичкој сцени и рекао да су нам природни савезници ДСС и Нова Србија, да са ДСС имамо потписан споразум о регулисању неких питања у Србији, а да смо, наравно, сви једни другима супарници док не утврдимо некакву заједничку листу или политику зато што свако од нас жели да освоји што више гласова" ,објаснио је Николић.

Он је додао да није "извукао" ДСС као супарнике и сврстао их са Демократском странком, него да је рекао да се сви боре за гласове.

"Обратићу се Демократској странци Србије у жељи да отклонимо овај неспоразум пошто желим да добро сарађујемо и да не будемо погрешно схваћени ни једни ни други. На њима је да схвате да сви желе да нас посвађају, да можда употребимо погрешан речник и ја и они, није ваљда њихова жеља да будемо супарници, пошто то није ни моја, него да будемо сарадници", казао је лидер напредњака.

Он је поновио да ће његов следећи корак бити да објасни шта је под изреченим подразумjевао, тако да би ДСС схватила да напредњаци не желе да се са том странком боре "за било шта, изузев за изборе и против актуелне власти".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog