Diskretno, ali manje od kilometar od kontrolnog punkta saobraćajne policije, one vozačima koji prolaze tim putem nude svoje usluge. Na punktu se lociraju još u prijepodnevnim časovima i gotovo cijeli dan čekaju da ih, obično kamiondžije, povezu i po obavljenom poslu ubrzo se vraćaju na isto mjesto.

Po svemu sudeći, sada će ta problematika ponovo dobiti na značaju, kao što je to bilo i prije godinu dana. U Doboju su tada dvije djevojke, takođe iz Srbije, spasene iz kandži trgovaca bijelim robljem. Tokom akcije MUP RS, uhapšeni su M. J. i njegova supruga S. J. iz Doboja, koji su u svom ugostiteljskom objektu na međuentitetskoj liniji razgraničenja u prigradskom naselju Vila podvodili djevojke mušterijama, uglavnom iz FBiH. U blizini objekta gdje je izvedena racija prije deset godina bilo je čak sedam noćnih barova u kojima su vlasnici imali po dvadesetak djevojaka za zabavu gostiju.

Kada je o Doboju riječ, i pored zvaničnog gašenja brojnih noćnih barova u ovom, najvećem saobraćajnom čvorištu BiH, bilo je poznato da u gradu ima mjesta u kojima se za novac mogla dobiti usluga prijateljica noći ne samo u lokalnim kafićima već i u ugostiteljskim objektima registrovanim za noćenje gostiju.

(Novosti/Frontal)