Vijesti

Njemačka proslavila titulu svjetskog prvaka

RIO DE ŽANEIRO - Njemačka je noćas proslavila osvajanje četvrte titule svjetskog fudbalskog prvaka, poslije pobjede nad Argentinom u finalu u Rio De Žaneiru rezultatom 1:0 nakon produžetaka.

Njemački fudbaleri su poslije primanja pehara nastavili slavlje u svlačionici, gdje su im se pridružili kancelar Angela Merkel i predsjednik Joakim Gauk. 

Ovo je prva njemačka titula osvojena od ponovnog ujedinjenja zemlje prije 24 godine i ujedno prvi put da je jedna evropska ekipa trijumfovala na takmičenju održanom u Sjevernoj ili Južnoj Americi. 

“Bili smo zajedno 55 dana, ali posao je počeo prije 10 godina sa bivšim trenerom Jirgenom Klinsmanom. Zaslužili smo ovo što nam se danas dešava. Niko to ne zaslužuje više od nas“, izjavio je poslije utakmice njemački trener Joakim Lev. 

Trener reprezentacije Argentine Alehandro Sabela izjavio je da je ponosan na svoje igrače i da su odlično odigrali čitavo prvenstvo u Brazilu. 
“Uprkos bolu usljed poraza, mogu da se pogledaju u oči i u ogledalo i da znaju da su dali sve za Argentinu“, rekao je Sabela. 

Argentinski navijači bili su u većini na stadionu “Marakana“, ali je i njemačkih navijača bilo sasvim dovoljno za odličnu atmosferu. NJemački navijači ostali su na stadionu duže od sat vremena poslije završetka utakmice i velike pobjede golom Gecea u 113. minutu. 

Domaćin Brazil nije stigao do finala, a takmičenje je završio na četvrtom mjestu, poslije poraza od Holandije u utakmici za treće mjesto. 
Komentatori ocjenjuju da je organizacija takmičenja bila vrlo dobra i da je karnevalska atmosfera tresla zemlju od favela do zlatnih plaža Kopakabane i džungli Amazonije. 

Brazilci su uspjeli da ostave po strani primjedbe zbog troška od 11 milijardi dolara za pripremu Svjetskog fudbalskog prvenstva i primili su hiljade posjetilaca iz čitavog svijeta, što je bila uvertira u Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog