Vijesti

Dukićev “Boksit” i načelnik opštine Milići se žalili Ombudsmanu za ljudska prava i OSCE-u

Predsjednik Sindikata kompanije Boksit Rade Petković, izvršni direktor kompanije Gordana Zarić i predsjednik kompanije “Boksit” Rajko Dukić 29.1.2016. godine uputili su pismo Ombudsmanu za ljudska prava, u kojem se žale na BN Televiziju i Vasiljević Slobodana iz Vlasenice, koji po njihovim riječima već duže vrijeme na račun kompanije "Boksit" a.d. Milići, njenih zaposlenih i predsjednika kompanije, pišu i objavljuju različite tekstove uvredljivog sadržaja.

U pismu se navode svi tekstovi i prilozi koje je BN televizija objavila o Rajku Dukiću, kao i zamjerka što ova televizija nije objavila njihove demante. Takođe, u pismu se nalaze i poslovni rezultati kompanije, iako nije jasno kakve veze to ima sa svim dešavanjima u opštini Milići. Kompletno obraćanje Zarićeve, Petkovića i Dukića možete pročitati ovdje.  

Samo dva dana ranije, načelnik opštine Milići Momir Lazarević obratio se OSCE-u, Ombudsmanu za ljudska prava BiH i Regulatornoj agenciji za komunikacije od kojih je tražio da prema BN-u i Vasiljević Slobodanu, preduzmu odgovarajuće mjere u okviru svojih nadležnosti. Razlozi obraćanja identični su kao i razlozi obraćanja kompanije “Boksit”. 


U svom odgovoru OSCE-u, RAK-u i ombudsmanu, Slobodan Vasiljević podsjeća na sva dešavanja zbog kojih je i počela cijela hajka na kompaniju “Boksit” i njenog predsjednika Rajka Dukića.

“Podsjetiću vas i na događaje koji su nedavno uznemirili javnost u kojima je nažalost izostala reakcija, kako nadležnih institucija tako i vaša kada je u Milićima od strane Rajka Dukića zvjerski pretučena kćerka poginulog srpskog borca Jelena Simić, koju je isti zatvorio u svoju hotelsku sobu i nad njom se bestijalno iživljavao duži vremenski period,” napisao je Vasiljević, te priložio i fotografije i ljekarske izvještaje. 

Nakon toga, Vasiljević podsjeća na slučaj ranjavanja Ljubiše Pantića i prebijanja trudnice Zorice Marković. 

“Vjerujem da vam nije nepoznat ni slučaj ranjavanja Ljubiše Pantića, koji se sa još 13. lica nalazi na spisku "Dukićevih zabrana" kojima se ograničava kretanje, što predstavlja jasnu diskriminaciju i povredu ljudskih prava. Ljubiša Pantić je teško ranjen iz vatrenog oružja u ambulanti Doma zdravlja dok mu se ukazivala pomoć od povreda koje je zadobio od strane Dukićevih plaćenih ubica kada je napadnut u motelu koji je u vlasništvu kompanije "Boksit" u Milićima, gdje mu je zabranjen ulazak. Ubice su ga sustigle u Domu zdravlja, da po nalogu Rajka Dukića "dovrše posao". Podsjetiću vas i na prebijanje trudnice Zorice Marinković, koju je Rajko Dukić u njenoj kući šutirao do gubitka svijesti a zatim sav namještaj izbacio na ulicu uz pomoć kompanijske "Industrijske policije" i u prilog poslati njenu zvaničnu izjavu i krivičnu prijavu koju je podnijela protiv ovog lokalnog kabadahije”, dodao je Vasiljević. 

Autor: Stefan Blagić

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog