Kultura

“Misija moguće”: IMEP-ov road-show kroz Bosnu i Hercegovinu

Urnebesna komedija “Misija moguće” u kojoj igraju Aida Bukva, Mirza Mušija i Almir Čehajić Batko od srijede 30. oktobra krenula je na put od grada do grada kroz BiH.

Prvo su gostovali u  Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, večeras  u 19 sati u Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu, a 6.11. u 20 sati u Centru kulture u Jelićevoj u Sarajevu. 

- A onda idemo dalje. Ako ste nestrpljivi da nas dočekate u svom gradu – možete nas i pozvati (preko reda)!- poručuje ova vesela družina. 

Ulaz je besplatan, smijeh zagarantovan i svi ste dobrodošli!


Predstava se prikazuje u okviru USAID-ovog programa IMEP  koji realizuju CPCD i Otvorena mreža.

IMEP je petogodišnji program jačanja profesionalnih medija u okviru kog i promovišemo ideju o građanima novinarima što bi mogli biti svi građani koji nisu profesionalno zaposleni kao novinari. Svi zainteresovani za građansko novinarstvo sa svojim tekstovima, fotografijama, predstavama, filmovima ili dokumentarnim video-materijalom mogu konkurisati za grantove u iznosu od 2.000 do 5.000 dolara, a više informacija nalazi se na web-strani imep.ba na kojoj se nalazi obilje informativnih, edukativnih i zabavnih materijala.

 


Izvor: startbih.ba
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog