Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Kako zadovoljiti banjalučke medije?

U utorak 29. marta u banjalučkom Domu omladine održaće se jednodnevni festival pod nazivom #SlobodaNarodu. Planirano je da se održe dvije izložbe, jedna promocija knjige i četiri panel diskusije.

To nije vijest za banjalučke medije.

Na debati će govoriti potpredsjednici Republike Srpske Ramiz Salkić i Josip Jerković.

Ni to nije vijest za banjalučke medije.

Na debati će govoriti i profesori sa banjalučkog Univerziteta Danijela Majstorović, Đorđe Vuković, Miodrag Živanović, Aleksandar Savanović, kao i profesori sa FPN u Zagrebu i Sarajevu Dejan Jović i Asim Mujkić.

Zašto bi to bila vijest za banjalučke medije.

Govoriće i pisac Miljenko Jergović, pisac i muzičar Marko Šelić- Marčelo i muzičar Davor Sučić- Sejo Sekson.

Nema šanse da to bude vijest za banjalučke medije.

Banjalučkim medijima nije vijest da profesor Živanović promoviše svoju novu knjigu, a karikaturista Marko Somborac po prvi put u Banjaluci ima izložbu karikatura.

Govoriće i neki drugi ljudi aktivisti i borci za ljudska prava.

Možda su im teme o kojima ćemo pričati dosadne jer govorićemo o tome „Kako je biti Bošnjak i Hrvat u Republici Srpskoj“, „Ko je i zašto protiv Povorke ponosa u Republici Srpskoj“, „Da li se raspala Jugoslavija? Može li se kultura ograničiti granicama“ i „Građanska BiH- u čemu je problem?“

Pa dobro Puhalo možda to stvarno nije vijest, jer u Banjaluci ima toliko dešavanja da im ti i tvoj festival nisu bitni i interesantni.

Recimo na Alternativnoj televiziji možete pročitati da su „isplivale“ Cecine fotke iz 90-ih i da je „jedan Srbin upucan, drugi izboden u Americi.“

Glas Srpske javlja da Beogradska filharmonija priređuje “Betovenov maraton” u jednom danu 26. juna u Novom Sadu, ali i da je „omiljena turska glumica zabrinula fanove – premršava je.“

U Nezavisnim novinama možete pročitati da će Pamela Anderson debitovati na Brodveju u hit mjuziklu “Čikago” i da se u Beču otkazuju pozorišne predstave zbog korone.

SrpskaInfo (Euroblic) nas obavještava da nam je „Iz Černobilja stigla RADIOAKTIVNA SMRDIBUBA”. Navikli smo da su zelene, ali sada se pojavila crvena, sa sve fotografijom, ali i da se prevnuo kamion kod Čapljine.

BN portal nije iz Banjaluke, ali njom se i te kako bavi. On prenosi da se neka Peng Lijuan obratila na video-konferenciji povodom Svjetskog dana borbe protiv tuberkuloze i da je Satler opet nečim razočaran.

O RTRS-u ne smijem ni da pomislim, oni su javni servis i oni se bave globalnim temama, srbovanjem, širenjem paranoje i navijanjem za Rusiju.

E moj Puhalo pa kako će mediji znati šta ti planiraš i organizuješ?

Znaju jer smo im saopštenja poslali 22. marta i 24. marta.

Pa u čemu je onda problem moj Puhalo?

Ne znam, izgleda da banjalučkim medijima nisu interesantne teme koje se tiču slobode mišljenja, govora, ljudskih prava i sl. i s tim se treba pomiriti. Baš kao što treba prihvatiti da će ti isti mediji rado primiti neku od međunarodnih donacija i zaklinjati se pred ambasadorima u afirmisanje i promovisanje gore navedenih vrijednosti.

P.S. Festival su najavili samo portali lolamagazin.com, Buka.com i Frontal.ba i hvala im.

 

Izvor: slobodanarodu.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog