Region

Šta je govorio Milanović prije 10 dana (VIDEO)

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović je samo 5-6 dana prije nego što je Rusija pokrenula „specijalnu vojnu operaciju“ na teritoriji Ukrajine odgovarajući na pitanja novinara u Požegi imao čini se dosta dobre prognoze.

Da li je Milanovićev govor djelovao kao glas razuma, procijenite sami.

„NATO je došao dovoljno na istok, dosta je! Dosta je! Cijeli život to radim, gledam, cijeli svoj prokleti život u karijeri, i neki ljudi sa mnom,“ dosta je, rekao je Milanović.

Milanović je na konstataciju novinara da opravdava ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao: „Ja mislim da onaj ko zagovara da se NATO širi na Ukrajinu ugrožava i hrvatski interes. Jer mi smo u NATO, neko sutra može naše ljude tamo da pošalje. Putin je stariji čovjek, on će otići. Rusija neće otići. U jednom trenutku treba kazati dosta, gdje je kraj NATO”.

„Dosta je širenja NATO. Širenje NATO je figurativni napad. Dok sam predsjednik, biću protiv toga da se NATO širi bilo gdje”, rekao je Milanović.

„Ovo su delikatne stvari, nemojte se zezati s ovim. Ja kad nekoga primam u porodicu želim da znam ko je to. BiH u NATO? Pa kako? Ta država je nefunkcionalna. Njima se podgrijava iluzija da će ući u NATO ovakvi”, rekao je Milanović. Rusiji, naveo je, to strahovito smeta i to je opasna država.

„Ne ulazimo u opravdanost, mi imamo problem. A ne ljude naoružavati praćkama i podgrijavati ih da se bore protiv termonuklearne sile”, rekao je.

Pogledajte razgovor hrvatskog predsjednika sa novinarima:

 

 

Frontal

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog