Region

Čanak protiv Đokovića (VIDEO)

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković i njegov otac Srđan pevali su, tokom proslave titule koju je srpski igrač osvojio na Australijan openu, čuvenu pesmu ,,Ko to kaže, ko to laže Srbija je mala”.

Ovakav vid proslave naišao je na negodovanje mnogih kojima je pevanje srpskih patriotskih pesama trn u oku, pa između ostalih i pojedinim političarima u Srbiji.

Pojedinci na društvenim mrežama otišli su toliko daleko da su naveli kako su pevanjem ovakvih pesama započeli ratovi devedesetih, u već poznatoj mantri antisrpske kampanje kojom je Srbe potrebno okriviti za sukobe u kojima su upravo oni bili najveće žrtve i izgubili najviše kao da su mogli da biraju hoće li se braniti od povampirenog ustaštva i drugih nacionalnih ekstremizama koji su samo pedeset godina ranije cvetali pod patronatom svojih nacističkih i fašističkih sponzora, a sada zemalja Zapada.

Ovoga puta predsednik LSV-a Nenad Čanak je na društvenoj mreži Tviter preneo objavu na kojoj je snimak sa veselja Novaka Đokovića, a iznad stoji u najmanju ruku neumesan komentar opisan u prethodnom pasusu.


Ovo nije prvi put da je Nenad Čanak vređao Novaka Đokovića. On je našeg igrača prethodno nazivao i ,,nevakcinisanim magarcem” samo zato što je Đoković branio svoje pravo na slobodu izbora. Ali avaj, ljudska prava o kojima se toliko ,,zapeva” nekako odu u drugi plan kada se odskače od narativa koji se globalno nameće, a upravo oni koji najviše pričaju o njima, postaju pristalice prisile i totalitarizma.

 



Tako se manjina isfrustriranih dokoličara sa društvenih mreža i političara bez legitimiteta i uporišta u biračkom telu, našla da bez ikakvog smisla i logike dovede u vezu ratove devedesetih, pesmu i verovatno najboljeg tenisera u istoriji Novaka Đokovića, dokazujući još jednom da se za antisrpsku agendu ne biraju sredstva.

Srbin koji ruši zapadnjački mit o superiornosti naspram sledbenika osećaja inferiornosti i rajetinske potrebe za služenjem stranom gospodaru. Rad i trud šampiona naspram jeftine demagogije politikanata. Svetska klasa naspram autošovinizma palanačke malograđanštine.

 

Izvor: politika.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog