BiH

Podravka u centru zbivanja na Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru (FOTO)

Podravka je i ove godine prisutna na 24. Mostarskom međunarodnom sajmu privrede, koji se održava od 2. do 6. maja 2023. godine, s tradicionalno jednim od najzanimljivijih i najatraktivnijih izložbenih prostora.

Delegacija visokih gostiju, predvođena direktoricom Mostarskoga sajma Dalfinom Bošnjak, te premijerom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, premijerkom Republike Srbije Anom Brnabić, predsjedavajućom Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto, predsjednicom Federacije Bosne i Hercegovine Lidijom Bradarom,  dopredsjedavajućem Doma naroda BiH i predsjedavajućim Hrvatskoga narodnoga sabora BiH Draganom Čovićem, nakon svečanog otvaranja Sajma kao i ranijih godina, posjetila je Podravkin izložbeni prostor.

”Radujemo se nastavku tradicije partnerstva s Mostarskim sajmom, jednim od najutjecajnijih i najznačajnijih međunarodnih gospodarskih susreta u ovom dijelu svijeta. Ovo je još jedna prigoda za važne susrete i razgovore gospodarstvenika, ali i posebna prilika za susrete s našim vjernim bh. potrošačima jer i ovaj će Sajam biti prilika posjetiti Podravkin izložbeni prostor i uvjerit se u kvalitetu naših proizvoda“, istaknula je predsjednica Uprave Podravke dr sc. Martina Dalić.

Ovogodišnji je nastup kompanije fokus stavio na predstavljanje nove Nutritivne strategije. Podravkina nova Nutritivna strategija do 2027. vodič je kompaniji u razvoju novih i obnavljanju postojećih receptura proizvoda, kako bi potrošačima u svim prilikama osigurali dostupne zdrave i visokokvalitetne proizvode adekvatne hranjive vrijednosti i provjereno izvrsnog ukusa. Strategijom Podravka potvrđuje posvećenost društvenoj odgovornosti i usmjerenost na zdravu, uravnoteženu, visokokvalitetnu i održivu prehranu kroz razvoj novih i inoviranih proizvoda te će svoju široku ponudu proizvoda nastaviti prilagođavati i nadopunjavati u skladu sa zdravstvenim preporukama, prehrambenim trendovima te potrebama i željama potrošača. To uključuje proizvode s manjim udjelom soli i dodanih šećera, obogaćene vlaknima, bjelančevinama, vitaminima i mineralima, kao i proizvode bazirane na voću, povrću, mahunarkama, cjelovitim žitaricama, biljnim izvorima proteina i slično.

Svoju vezu s potrošačima u BiH Podravka brižljivo njeguje kroz razne programe vjernosti i brojne društveno odgovorne aktivnosti i projekte, kakav je netom realizovani projekt „Ugostiteljskim školama doniramo i buduće kuvare podržavamo”, u okviru koga su osigurane donacije za 10 kabineta praktične nastave za ugostiteljske smjerove u školama na području cijele BiH, kao i donacije u proizvodima za unapređenje i olakšavanje procesa praktične nastave.

Međunarodni sajam privrede okupiće, kao i proteklih godina, veliki broj izlagača te biti popraćen mnoštvom poslovnih foruma, konferencijskim programom i b2b susretima, na kojima će privrednici imati priliku razmijeniti iskustva, proširiti krug poznanstava, unaprijediti vlastito poslovanje kroz sklapanje ugovora, kao i mnoštvo edukacija koje će biti na raspolaganju. Važan dio Sajma, uz susrete privrednika, svakako će biti susreti visokih izaslanstava zemlje partnera i zemlje domaćina kao i izaslanstava iz regije. 

Podravka zauzima jedno od najznačajnijih mjesta u privredi BiH, ali i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, što se tradicionalno potvrđuje na svim sajamskim priredbama, posebno na Sajmu privrede u Mostaru, već više od dvije decenije.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog