Svijet

Gotliv: Sravnite Gazu sa zemljom, upotrebite nuklearno oružje, vrijeme je za sudnji dan (VIDEO)

Izrael bi trebalo da upotrebi projektile Jerihon da „ nemilosrdno poravna“ Gazu nakon napada Hamasa tokom vikenda, rekla je poslanica Revital Gotliv. Gotliv je član Kneseta iz redova Likuda, stranke premijera Benjamina Netanijahua.

„Oružje sudnjeg dana! Ovo je moje mišljenje. Neka Bog sačuva svu našu snagu“, objavio je Gotliv u ponedeljak.

Jerihon je naziv za izraelske interkontinentalne balističke rakete (ICBM), koja je sposobna da pogodi skoro bilo gde u svetu. Smatra se da Izrael ima od 100 do 200 nuklearnih bojevih glava, što vlada u zapadnom Jerusalimu nije ni potvrdila ni demantovala.


Sravniti Gazu
 
U utorak, Gotliv je svoj post o nuklearnim projektilima nadovezala na još jedan, pozivajući na „razbijanje i sravnjivanje Gaze“.

„Samo eksplozija koja potresa Bliski istok vratiće ovoj zemlji dostojanstvo, snagu i sigurnost! Vreme je za sudnji dan. Pucanje moćnih projektila bez ograničenja. "Inače nismo uradili ništa."

„Ne sa parolama, sa prodornim bombama. Bez milosti!"  dodala je Gotliv.

U više drugih postova, Gotliv je pozvala izraelsku vladu da „nemilosrdno granatira Gazu“ i pozvala je da naredi „slamanje Gaze“. Ona je takođe pohvalila američkog predsednika Džozefa Bajdena za „govor koji je bacao plamen koji je pokazao Hamasu da nismo sami u svojoj nameri da ga zbrišemo sa lica zemlje“.

 

 

Izvor: politika.rs 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog