Svijet

Netanjahu: Izrael neće pristati na prekid vatre, ovo je vrijeme za rat

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu poručio je juče da njegova zemlja neće pristati na prekid vatre, dodavši da je sada vrijeme za rat.

- Kao što Sjedinjene Države ne bi pristale na prekid vatre nakon bombardovanja Perl Harbora ili nakon terorističkog napada 11. septembra 2001. godine, Izrael neće pristati na prekid neprijateljstava sa Hamasom nakon užasnih napada 7. oktobra - rekao je Netanjahu na konferenciji za medije, prenosi Gardijan.

On je dodao da su pozivi na prekid vatre isto što i "poziv Izraelu da se preda Hamasu, da se preda terorizmu i varvarstvu".

- To se neće desiti. Biblija kaže da postoji vrijeme za mir i vrijeme za rat. Ovo je vrijeme za rat - poručio je izraelski premijer.

Naglasio je da izraelske vojne i bezbjednosne službe procjenjuju da Hamas neće osloboditi taoce, "osim ukoliko nije pod pritiskom". Prema njegovim riječima, kopnena ofanziva na Pojas Gaze "zapravo otvara mogućnost" za oslobađanje talaca.

- Posvećeni smo vraćanju svih talaca kući. Mislimo da ova metoda ima šanse. To je cilj kojem smo posvećeni - rekao je Netanjahu.

Na pitanje da li je razmišljao o tome da podnese ostavku na mjesto premijera zbog pada rejtinga, Netanjahu je rekao da je jedina stvar koju namjerava da uradi da "baci Hamas na smetlište istorije".

- To je moj cilj. To je moja odgovornost - rekao je premijer Izraela.
 

 
Izvor: tanjug 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog