Svijet

Нигерија: Више од сто мртвих у сукобима

ПОТИСКУМ - Више од стотину лица убијено је у сукобима између исламистичких екстремиста и припадника безбједносних снага у граду Мајигури на сјевероистоку Нигерије, изјавили су данас очевици.


Власти још нису потврдиле број настрадалих у сукобима у Мајдигурију током викенда између екстремиста и безбједносних снага на сјеверу Нигерије, гдје углавном живи муслиманско становништво.

"Више од 100 тијела је пребачено у просторије сједишта полиције и још их доносе", рекао је новинар локалне радио станице Ибрахим Бала.

Други локални новинар рекао је да видео више од стотину тијела остављених испред полицијске станице у Мајдигурију, престоници нигеријхске државе Борно која се граничи са Камеруном, Нигером и Чадом.

Полицијски камиони и комбији прикупљају тијела убијених по градским улицама.

Нигеријски предсједник Умару Муса Јарадуа је наредио да безбједносне снаге буду у пуној борбеној готовости.

Сукоби су избили током викенда када су самопрокламовани талибански милитанти напали полицијске станице, затворе, цркве и владине институције широм четири државе на сјеверу Нигерије.

У граду Потискуму у држави Јобе побуњеници су запалили полицијску станицу, запалили једног полицајца и заклали ватрогасца.

До сада су власти објавиле да је у двије нигеријске државе Баучи и Јобе у сукобима до сада страдало 55 лица.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog