Društvo

Позив школама у РС да одгоде екскурзије

БАЊА ЛУКА - Министарство просвјете и културе Републике Српске позвало је данас све основне и средње школе у РС да испоштују препоруку Министарства здравља и социјалне заштите РС и одгоде екскурзије планиране у септембру.


"Повећање броја обољелих и могућих извора преношења болести у земљама ЕУ и окружењу указује на додатни опрез приликом организовања екскурзија ученика. На основу укупне епидемиолошке ситуације и стручног мишљења Института за заштиту здравља РС, Министарство здравља и социјалне заштите не препоручује организовање ђачких екскурзија у септембру ове године", наводи се у саопштењу Министарства просвјете и културе РС.

У саопштењу се додаје да Министарство здравља и социјалне заштите препоручује нормалан почетак нове школске године, с обзиром на чињеницу да су надлежне здравствене службе предузеле потребан надзор и контролу даљег ширења новог грипа у РС.

"Препорука Министарства здравља и социјалне заштите о одгађању школских екскурзија проистекла је из става Свјетске здравствене организације да се не уводе ограничења у регуларном саобраћају и путовању преко граница, али да се избјегавају путовања без велике потребе и разлога", наводи се у саопштењу.

У РС званично је потврђено и регистровано пет обољелих од новог грипа, од којих су четири дошла из иностранства. Према подацима Свјетске здравствене организације у свијету су од новог грипа умрле 462 особе, док је заражено близу 177. 500 људи.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog