Društvo

Убијен навијач Сарајева у Широком

ШИРОКИ БРИЈЕГ - Један навијач Сарајева је убијен током данашње масовне туче и сукоба са полицијом у Широком, уочи почетка сусрета Премијер лиге између домаћина и тима са Кошева, док се доктори боре животе једног полицајца и навијача.


У сукобима на улицама Широког повријеђено је десетак навијача и полицајаца.

Навијачи Сарајева су наводно по доласку у Широки почели разбијати киоске, продавнице и аутомобиле по овом граду, а онда се сукобили са домаћим навијачима и снагама јавног реда и мира, аједно пполицијско возило је запаљено.

Убрзо су на лице мјеста стигли припадници специјалних полицијских снага, који су употријебили и ватрено оружје.

Према неслужбеним информацијама, навијач је убијен из једне од кућа у Широком које су каменоване.

Полиција је навијаче ФК Сарајева спровела у аутобусе, који су прије неколико тренутака изашли из Широког и кренули пут Сарајева.

Фудбалери, стручни штаб и особље ФК Сарајева још се увијек налази на стадиону Пецара, гдје су задржани због властите сигурности.

"Колико сам ја могао видјети из свлачионице, једну групу наших навијача довели су пред стадион и када су излазили из аутобуса из околних кафића почеле су летјети флаше, пепељаре, чаше...тако да нема говора да су ови навијачи Сарајева почели инциденте. Потом су навијачи из аутобуса кренули на ове што су их гађали и дошло је до већих сукоба", казао је Исмар Хаџибајрић, физиотерапеут тима са Кошева.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog