Politika

Шпирић и Косорова причали о мосту на Сави

САРАЈЕВО - Предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић на данашњем састанку са предсједницом Владе Хрватске Јадранком Косор истакао је важност рада на закључивању споразума између БиХ и Хрватске о изградњи међудржавног моста преко ријеке Саве код Градишке.


На састанку је истакнуто да је ово питање од велике важности за обје земље, саопштено је из Савјета министара БиХ.

У саопштењу се наводи да су Шпирић и Косорова разговарали о одржавању заједничке сједнице Савјета министара БиХ и Владе Хрватске, а договорено је да заједничке сједнице буду одржане наизмјенично у Хрватској и БиХ.

Шпирић и Косорова су изразили наду да ће већ на првој таквој сједници, која би требало да буде одржана у јуну у Хрватској, бити ријешена нека отворена питања.

На састанку Шпирића са премијером Србије Мирком Цветковићем разговарано је о стању билатералних односа БиХ и Србије и о евроатлантским интеграционим процесима.

У саопштењу се додаје да је Цветковић прихватио позив Шпирића да у јулу посјети БиХ.

Шпирић је током састанка са македонским премијером Николом Груевским оцијенио да су билатерални односи БиХ и Македоније добри, без иједног отвореног питања, али да их не прати економска сарадња.

У саопштењу се наводи да је Груевски прихватио позив Шпирића да посјети БиХ, посебно због чињенице да тренутно постоји сет споразума припремљених за потписивање, којима ће бити ојачана билатерална сарадња у свим доменима.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog