Društvo

Награда за Сузану Рађен Тодорић

Уредник и водитељ телевизије БН из Бијељине Сузана Рађен Тодорић добитница је награде ТВ фестивала "Пресс витез мониторинг" за телевизијског водитеља.


Награда "Пресс витез - Душанка Калањ" додјељује се у спомен на прву ТВ спикерку у Србији а у образложењу се наводи да су награђени одабрани "због пристојности и занатског знања које је данас ријеткост".

"Почаствована сам наградом тим прије што се ова награда први пут додјељује, као и због чињенице да су награду додијелиле колеге који су чанови жирија", рекла је Рађенова.

Она је истакла да јој образложење да је награда дата због пристојности и занатског знања које је данас ријеткост даје подстицај да истраје на трновитом новинарском путу као и да је то за њу потврда да оно што ради јесте добро.

"Сматрам да је БН телевизија посебно заслужна за ову награду и да је то награда за цијелу кућу која ми је омогућила да крајње професионално радим свој новинарски посао", рекла је Рађенова.

На истом фестивалу је награду "Пресс витез Мића Орловић" добио водитељ ТВ Б92 Милош Миловановић.

Награђени су изабрани на основу једногодишњаг мониторинга програма који се виде у Србији, а одлучивао је жири у чијем су саставу Игор Алексић из Зрењанина, тв-критичарка Емина Ћирић из Београда и тв новинарка Светлана Миљанић из Новог Сада.

Признања награђенима биће уручена на главној свечаности ТВ фестивала у Извршном вијећу Војводин почетком децембра.

Акцију "Пресс витез мониторинг" организује Друштво српско-америчког пријатељства и Удружење новинара Војоводине из Зрењанина.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog