Vijesti

Vlada priprema novi plan za zapošljavanje

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić rekao je da Vlada Srpske priprema novi akcioni plan za zapošljavanje.

On je dodao da je ovaj plan trenutno u proceduri, nakon čega će biti razmatran.

"U svakom slučaju program zapošljavanja pripravnika, koji je počeo u 2011. godini, biće završen“, rekao je Đokić tokom aktuelnog časa u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević rekao je da Vlada Srpske još nije donijela odluku o prodaji državnog kapitala u rudnicima željezne rude "LJubija“.

"Vlada Republike Srpske razmatra dvije ponude, ali konačna odluka o prodaji državnog kapitala u rudnicima `LJubija` još nije donesena", rekao je Kovačević.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je plan o reorganizaciji "Željeznica Republike Srpske“ dostavljen Vladi Srpske.

Odgovarajući na pitanje poslanika SDS-a Borisa Jerinića kada će biti riješen problem u funkcionisanju "Željeznica“, on je rekao da će premijer Srpske Aleksandar Džombić zakazati sastanak sa predstavnicima ovog javnog preduzeća.

Agencije/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog