Dani(j)el Simić

Хроми Даба у новој влади Дизниленда у Јужној Осетији

"Олимпијада у Пекингу, завршила је еру оне у Сарајеву. Сљедеће зимске олимпијске игре, нијесу без разлога у Сочију"


Свемирске агенције чекају најповољнији поредак планета, да би лансирале неку од космичких летјелица. Деспот Стефан Лазаревић, пратећи ондашњи распоред снага у свијету, ослободио се турског јарма с Косова, и, нећете вјеровати, од Мехмеда 1. добио Сребреницу приде. У прошлом броју сам писао властима, како је атмосфера зрела за побуну против окупатора. Плишану, наранџасту, ружину, какву год. (Можете то и прочитати на мојој мрежној страници: Чланци/Колумне/Хроми Даба у новој Влади Дизниленда). Знајући то, САД су пустили пробни балон у Грузији. Хајде га ти удари први, па ћемо ми сви утрчати... Због таквог сексуалног опредјељења ове марионете, Руси су истог врло брзо прекрстили у сакаш-Вили.

Ко ће сад бити крив, што РС није ни по којем шаву искористила ову прилику? Нико. Јавно мнење се састоји од потпуних баљезгарија, а најновија је о националностима у попису 2011. Еј! До тад, ко жив – а ко мртав. Та тема, осим што је показатељ да нам нијесу све овце на броју, служи искључиво кречењу зјеница. Ми, као, имамо свој став; али само да се плебс не досјети како нам попис треба одмах, јер нема говора о економији и стратешком планирању, ако је најсвјежији (и пријератни!) стар 17 година.

Зашто није добро водити овакав духовни живот? Михаил Сакашвили је, раме уз раме са заставом ЕУ у кадру, изјавио како је за мир. Рекао је да их воли, и пожелио Осетима лаку ноћ. Онда им је у поноћ, маскирајући се ватрометом из Пекинга, истранжирао престоницу ракетним системом Град, убивши око 2.000 људи.

Недавно сам причао с једном женском особом, запосленом у кабинету Владе. Након моје осетијске прогнозе за РС, изнијела је став по којем у БиХ никако не може доћи до новог рата; поткријепљен тврдњом да у БиХ нема довољно наоружања за то, односно да не можемо сад гатати каква ће ситуација у свијету бити за пет година.

Дан касније, држећи редни број Х77 у пребукираној чекаоници за регистровање моторних возила, упознам једног од 13 људи којима у овој земљи није забрањено, да на маскирној униформи носе српску тробојку. Припадник Српског пука, зваћемо га Х76, каже да су главни проблем Срби у руководећим структурама ОС БиХ. Неки примају новац из двије државе, и попуштају на све унитарније и унитарније захтјеве НАТО-а, само да би још коју годину инкасирали и плату, и пензију. Цитирам: Већ су и страже помијешали, фали само још да се нађе каквог алкохола, па да падне крв. Знаш каква је војска.

Некако ми се чини, да се други саговорник више разумије у то да ли оружја има довољно. Аналитички и стратешки смо крајње руинирани. Тешко да би могли рестартовати систем у здраворазумско мишљење, а камо ли да одсудно профитирамо из новонастале ситуације. Стога тврдим: ако се овако настави, Бању Луку не чека судбина Цинхвала – већ Книна! Свако ко другачије тврди, вјерује и да ракетни штит у Пољској није усмјерен против Русије.

А њен прави тријумф, види се из ненаглашених слика. Комадант вехабијске браде даје изјаву, како су јединице из Чеченије извршиле наређење предсједника Медведева, очистивши Ј.Осетију од Грузијаца. Затим су се придружили колонама, које извлаче америчку ратну технику пут мајчице Росије.

Сад ће експлодирати силна квазианалитика плаћеника ЕУ, да је контрапризнање јако лоше по Косово у Србији. А веће глупости нема. ЕУ и САД јасно показују намјеру да нас затру. Но, олимпијада у Пекингу, завршила је еру оне у Сарајеву. Сљедеће зимске олимпијске игре, нијесу без разлога у Сочију. Свијет је коначно изашао из шизофреније. Нема више цијепања личности на слогане: и Русија, и Запад. Надати се да ће Руси Косачова замијенити неким способнијим, а Тадић им дати разлога да не признају Косово. Држава је оно што се може одбранити силом. Тачка.

Грузија је, као и Сочи, такође на Црном мору. Њом се покушало Русима урадити оно, због чега су од Србије одсјекли Црну Гору. Инсталиран је Сакашвилијев режим, јер би нафта из Азарбејџана, у ЕУ и Турску морала ићи преко Јерменије и Нагорно-Карабаха. Или то, или преко Ирана. Зато је Лајавчев главнокомандујући, Никола Саркози, одмах похитао да вади Мићу из септичке.

Мене Сакашвили неодољиво подсјећа на Харија Силеџију. Ако не аутфитом, образовном и политичком биографијом, те навиком да га ЦНН укључује директно у програм; а оно тиме да су, одмах по Дејтону, САД и Турска почели наоружавати и обучавати ФБиХ. Једнако као и Грузију! Треба порадити на томе, да кад неком на Западу засмета Јужни ток, у Плоче не пристане амерички ратни брод са хуманитарном помоћи. Једини начин да спријечимо нову Сакашвилизацију Хрватске, те Цинхвализацију Бање Луке, јесте да нам Руси подијеле пасоше. Господине Шувалов, мене одмах притефтерите за један.

Претјерујем? Замислите, по аналогији са Нектаром, да су Руси купили Сарајевску пивару и промијенили етикету у ћириличну, наглашавајући да је због тога, и бјелоруског слада, пиво сад много боље? Не да га нико не би куповао, већ би избиле демострације. Ту се види ко се оштри за рат, а ко продаје идентитет. Мировни споразум у Грузији је потписан 1994, а у БиХ 1995. Сат откуцава, па сам ја свој већ помјерио за два унапријед.

По московском времену.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je između Republike Srpske i FBiH entitetska granica ili administrativna linija?

Rezultati ankete
Blog