Srđan Puhalo

Локални избори и поплаве у Бијељини - има нека тајна веза

Тог септембра 2008. године Бобар је својим суграђанима обећао трамвај. У исто вријеме Мићо Мићић је изјавио „Знам све проблеме грађана“.


Као што се види из приложеног, у том тренутку смо имали једног кандидидата који изливање Дрина и Сава, у већој и мањој мјери, скоро сваке године на територији општине Бијељина не види као важан проблем, док је други кандидат знао за тај проблем, али рјешавање тог проблема није било приоритет.

Незаинтересованост грађана за „обичне и приземне“ проблеме и политичари које не интересују грађани, на крају доведу до штете од неколико стотина хиљада конвертибилних марака у овој општини.

Знам, рећете да је ово била поплава каква се дешава једном у 100 година, али шта је то брига становника Дворова, којем је кућа наквашена толико да се неће исушити у сљедећих 10 година?

Обећавају се насипи према Дрини и Сави увелико, мада ја мислим да је тим људима паметније да крену да праве сојенице. Ем им вода не може ништа, ем може бити атрактивно туристима.

Замислите таблу крај пута на којој пише „Добро дошли у Дворове, срп(б)ску Венецију“.

Што се тиче самих политичара, ова поплава је дошла у право вријеме. До следећх локалних избора имају још двије године, таман да се све ово заборави, а потопљени становници општине Бијељина мало се економски опораве.

А онда опет у септембру 2012. године креће се са враћањем достојанства Републици Српској, а о поплавама, земљотресима или пожарима, мислићемо када се десе.

Код нас се и избори и елементарне непогоде објасне врло једноставно „Божијим давањем“. И док се ми уздамо у Бога, комунисти су то ефикасно рјешавали Омладинским радним акцијама.

Мислите о томе?

Komentari
Twitter
Anketa

Da li podržavate ideju da se Dan Republike Srpske umjesto 9. januara slavi 15. februara?

Rezultati ankete
Blog