Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Misterija impulsa

Senator br. 1: Dame i gospodo dobro došli na današnje zasjedanja koje ima samo jednu tačku dnevnog reda, a koja je presudna za budućnost Republike Srpske. To je pitanje nad pitanjima na koje mi moramo naći odgovor i tako pomoći našoj  novoj vladi i svima nama. Danas, braćo i sestre akademici, tražimo odgovor na pitanje  „Šta je to impuls?“

Senator br. 2: Impuls, to je druga najvažnija riječ za Srbe posle Kosova!!!

Senator br. 1: Molim Vas kolega ja znam da ste vi književnik i to jeste milozvučno to što govorite,  ali to nam ništa ne pomaže. Molim Vas da budete konstruktivni.

Senator br. 3: Ja kao fizičar mogu da kažem da je impuls definisan kao integral sile po vremenu. Kada se sila primijeni na kruto tijelo, ona mijenja količinu kretanja tog tijela. Mala sila koja se primjenjuje duži vremenski period može proizvesti istu količinu kretanja kao i velika sila u kratkom vremenskom periodu, prošto je proizvod sile i vremena za koje je ta sila primjenjena.

Senator br.5: Šta Integral, pa zar oni nisu građevinska firma?

Senator br. 1: Kolega opet su Vam se baterije na slušnom aparatu istrošile. Sve ste pogrešno čuli.

Senator br. 4: Ako sam dobro razumio kolegu potrebno je da promjenimo stanje kretanje, ali meni nije jasno o kakvom kretanju govorimo  kad mi odavno tapkamo u mjestu? E da nam je sada Kusta, on bi ovo riješio dok kažeš „Andrićgrad“.

Senator br. 2: Možda mi tapkamo u mjestu, ali cijene nezaustavljivo napreduju, da li znate da sam počeo četvrtkom da idem u Merkator ne bi li uštedio 10%. Ima....

Senator br. 1: U redu je kolega, upoznati smo sa tom Merkatorovom akcijom. Nego meni ovo što je kolega fizičar kazao malo suhoparno i ne bih znao šta da kažem novoj Premijerki.

Senator br. 2:  Koliko sam ja upoznat ekspert za impulse u našoj Vladi je ministar Petar Đokić, a mi Senatori treba da se bavimo ozbiljnim stvarima kao na primer Kosovom, opstankom ćirilice ili Novim svjetskim poretkom? Osim toga želim da primjetim da je „impuls“ nastala od latinske, ponavljam latinske,  riječi „impulsus” što se može prevesti kao poticaj, nagon, težnja, pokretačka sila. Postavlja se pitanje šta će latinska riječ kod nas, ako znamo politiku Latina od 1054. godine?

Senator br. 1: U redu je kolega, samo Vi promišljate o tome, a mi ćemo nastaviti da se bavimo ovim banalnim stvarima.

Senator br. 4: Ako sam dobro razumio Vladi treba poticaj da krene da radi, je l` tako?

Senator br.5: Ama kakv poticaj, to treba država da da poljoprivrednicima. Vladi trebaju pare!!!

Senator br. 1: Molim vas pa to je banalizacija problema. Ja vjerujem da impuls u sebe inkorporira mnogo više značenja. Impuls, to je čista metafizika.

Senator br. 2: Ja mislim da se pod impulsom treba podrazumjevati nagon. Nagon je nešto što je prirodno, nešto što je urođeno, da ne kažem životinjski. Da li to znači da nam je potrebna Vlada koja će slušati svoje instikte, a ne razum.

Senator br. 1: Milsim da je ovo veoma opasno razmišljanje i da nikako ne smijemo podržavati autonomiju Vlade ni u kojem obliku, a pogotovo da sluša ili osluškuje samu sebe. Osim toga naš neprosvećen narod bi pomislio da se ministri nagone u vladu, što je opet loša poruka za javnost.

Senator br.4: Kad smo kod nagona, ja bih trebao do toaleta. Znate prostata...

Senator br. 1: A šta mislite da impils objasnimo kao pokretačka sila. Ima u tome nešto religiozno, uzvišeno, a vjera je danas našim ljudima i te kako potrebna. Voli naš narod pokretačku silu i na nebu i na zemlji. A i raspuštali su se mnogo. Zamislite da svoje prvo obraćanje Narodnoj skupštini Republike Srpske Premijerka završi riječima “Bog na nebu, impils na zemlji”

Senator br. 2: Amin!

Senator br.5: Meni se i dalje čini da je ponestalo para!!!

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog