Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Koliko ste SrbIN?

Ovaj upitnik je nastao kao rezultat dugog promišljanja nad riječima Vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija

On reče „da su Srbi iz Bosne i Hercegovine pokazali da su najbolji Srbi koji žive na prostorima bivše Jugoslavije u pogledu očuvanja identiteta i verskog i nacionalnog, ali i u pogledu spremnosti da se bore za svoje postojanje“.

Molimo vas da požljivo pročitate ova pitanja i ponuđene odgvore i date iskrene odgovore koji će vam pokazati intenzitet vašeg etničkog identiteta ili prostije rečeno koliki ste Srbin.

Pitanje 1: Da li se vaše prezime završava na ić?

1.    DA (2 boda jer se možda prezivate Izetbegović ili Ćović)
2.    DA, ALI SAM MUSLIMAN (5 bodova ako se vratite vjeri pradjedovskoj u protivnom dobijate 0 bodova
3.    NE (5 bodova jer ste sigurno Hercegovac ili Krajišnik)

Pitanje 2: Da li je tvoj čukunđed živio u Crnoj Gori, a ti više ne?

1.    DA (5 bodova jer si sigurno Srbin i zbog ubistva najmanje jednog Turčina tvoj čukunđed je bio primoran da emigrira)
2.    NE (2 boda jer si možda Srbin, ali ti je đed još prije 200 godina bio drugosrbijanac)
3.    NE ZNAM (0 bodova jer je velika vjerovatnoća da si Bošnjak ili Beograđanin i duboko si nesretan jer ne smiješ da se raspituješ o svojim precima)

Pitanje 3: Koliko puta si bio na Kosovu?

1.    NIJEDNOM (5 bodova jer pravi Srbi ne mogu da idu na Kosovo i gledaju svoju bruku)
2.    JEDNOM I TO ZA VRIJEME RATA (2 boda pošto ste svašta vidjeli. Vaša vjera je poljuljana i stalno se preispitujete)
3.    VIŠE PUTA (0 bodova jer da ste pravi Srbin ne bi se posle toliko posjeta Kosovu živi vratili kući)

Pitanje 4: Koji je glavni grad Republike Srpske?

1.    BANJALUKA (5 bodova iako odgovor nije tačan ali pravi Srbin to nikad neće reći)
2.    SARAJEVO (2 boda odgovor je tačan ali djeluje unitaristički)
3.    BEOGRAD (0 bodova jer mi svoje ne damo a tuđe nežemo)

Pitanje 5: Radovan Karadžić je...?

1.    HEROJ (5 bodova jer neka svoga i u Hagu vuka)
2.    HEROJ, HEROJ (2 boda jer da je toliki heroj ne bi živ pao u ruke dušmana)
3.    HEROJ, HEROJ, HEROJ (0 bodova jer ti si komunjara i obožavao J.B. Tita koji je tri puta heroj bio)

Pitanje 6: Kačavenda je...?

1.    NE ZNAM KO JE ON (5 bodova jer se odlično pravite ludi i ignorišete probleme)
2.    PEDER (2 boda za obaviještenost)
3.    VLADIKA (0 bodova za neobaviještenost)

Pitanje 7: Dovršite stari narodnu poslovicu „Bog na nebu, ...?“

1.    KUM POD ZEMLJOM (5 bodova - kao pravi Srbin vi poštujete našu tradiciju)
2.    KUM NA ZEMLJI (2 boda - odgovor je tačan ali nije u skladu sa našom tradicijom)
3.    KUM U PODZEMLJU (0 bodova jer ste skloni prihvatanju katoličkih i sicilijanskih vrijednosti)

Pitanje 8: Siniša Mihajlović je izbacivanjem fudbalera koji ne pjevaju himnu Srbije postao...?

1.    NOVI CAR LAZAR (5 bodova jer je izabrao fudbal nebeski, umjesto loptanja zemaljskog)
2.    NOVI TASOVAC (2 boda pošto jeste Srbin i Hercegovac porijeklom)
3.    HRVATSKI IGRAČ (0 bodova ali je sve moguće i paranoju treba čuvati za ozbiljnije stvari)

Pitanje 9: Najveći neprijatelj Srba je...?

1.    ONI SAMI (5 bodova jer potpuno razumijete maksimu „Ne daj Bože, da se Srbi slože“)
2.    PROMAJA (2 boda - previše ste konzervativni i za naš ukus, ali ne treba s mokrom kosom izlaziti vani da vam se ne okrenu usta)
3.    NATO (0 bodova jer smo mi NATO pobijedili i kada smo izgubili od njih)

Pitanje 10: Gdje živite?

1.    U REPUBLICI SRPSKOJ (55 bodova jer to je Vladika Grigorije rekao)
2.    U BiH (25 bodova jer to je Vladika Grigorije rekao)
3.    U DRUGIM SRPSKIM ZEMLJAMA (15 bodova jer to je Vladika Grigorije rekao)


REZULTATI:

Od 0 do 30 bodova - Možda ste Bošnjak, Hrvat, peder, ali sigurno niste Srbin. Vaš etnički identitet je na nivou amebe.  Ustvari vi ste beznadežan slučaj i bilo bi dobro da se klonite politike jer tako duhovno zapušteni postajete lak plijen mundijalista, soroševaca, masona, iluminata i drugih rasturača srpstva. Vi vjerujete da se u Srebrenici desio genocid, da je zemlja okrugla i da Evropska unija nema alternativu. Ako živite u Republici Srpskoj obavezno se preselite u Beograd jer tamo ćete biti sretni u svom moralnom i duhovnom atrofiranju.

Od 31 do 50 bodova - Postoji mogućnost da sebe opažate kao Srbina ali vi to niste. Ovo se pogotovo odnosi na sve one koji ne žive u Republici Srpskoj. Skloni ste svemu onom što smo napisali za ove sa osvojenih do 30 bodova, samo što vi želite da mijenjate Srbe i ukazujete na njihove greške. Priznajete Kosovo kao nezavisnu državu i raduju vas poslednje izjave Tomislava Nikolića. Skloni ste radu u NVO sektoru koji je izdašno finansiran od strane SAD i njenih trabanata, ali vam i pare iz islamskih zemalaja nisu mrske. Republika Srpska vas trpi ali samo dok se ne donese novi zakon o NVO sektoru, onda ste najebali.

Od 51 do 80 bodova - Vi ste normalni Srbin ali samo ako dolazite iz Republike Srpske. Uredno izlazite na glasanje, plašite se Bošnjaka i Hrvata iako među njima imate prijatelje, a „ostali“ vas silno nerviraju jer forsiraju ljudska prava. Slavite slavu i postite kad morate i samo neke dane, jer to svi rade i zdravo je. Omakne vam se i da opsujete Boga, ali to je u skladu sa našom tradicijom. Uredno se odazivate na sve mobilizacije i političke mitinge, jer tako je lakše. Na slavama volite da pričate o politici i mnogo o njoj znate jer gledate Dnevnik na RTRS-u. Osim što gledate Dnevnik, vi volite da gledate svoja posla. Sa sjetom se sjećate socijalizma, ali znate da je to vrijeme prošlo i da nema nazad. Uredno izlazite na izbore ali tajanstveno ćutite kada vas pitaju za koga ste glasali.

Od 81 do 100 bodova - Vi ste elita srpstva, Republike Srpske i udarna pesnica pravoslavlja. Što su proleteri bili nekada vi ste danas. Postite sve postove po pravilima, redovno posjećujete crkvu i nemate ni mrve tolerancije za katolike, muslimane, jevreje i ostale. Iako vidite da Republika Srpska propada jasno vam je da je to zbog toga što smo se odvojili od Boga. Navijate za Dveri i Obraz i zbog Kosova biste pretukli svakog pedera, ali vam ne pada na pamet da živite u Kosovskoj Mitrovici. Volite da citirate Vladiku Nikolaja, a nove tehnologije koristite da bi promovisali tradiciju i vratili nas u XVIII vijek. Evropsku uniju opažate kao satansku tvorevinu, ali se divite švedskom standardu i danskoj organizovanosti.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog