Srđan Puhalo

Srđan Puhalo je rođen 1972. godine u Foči, jer u Kalinoviku nije bilo porodilišta.Odrastao je u Kalinoviku uz pomoć roditelja, mnogobrojne familije i "Politikinog zabavnika". Čuvajući krave kod babe Radojke shvatio je da je život veoma težak, pogotovo u Kalinoviku. Do četrnaeste godine bio je učesnik dvije omladinske radne akcije, posjetio koncentracione logore Jasenovac i redovno se takmičio u "Titovim stazama revolucije", što je ostavilo neizmjerni trag na njegovoj krhkoj ličnosti. Srednju školu završio je u Sarajevu, a psihologiju je diplomirao u Beogradu. Iluzije je izgubio prilično rano, a nevinost dosta kasno. Preživio je dva rata, kao i veliku inflaciju u Srbiji, a onda je došao da živi u Banjaluku. Magistrirao je psihologiju u Banjaluci, a doktorirao u Sarajevu. Dobar je otac dvoje djece, a loš muž jedne žene. Nije nosilac nijednog ordena, ali zato ga krase mnogi epiteti kao što su soroševac, nevladinac, strani plaćenik, antisrbin, autošovinista, Bakirov Srbin. Mašta da postane profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci. Ima mnogo problema sa pravopisom, stranim jezicima, potencijom i holesterolom.

Srđan Puhalo

Da li je bošnjačke i hrvatske civile u BiH pobilo 10 srpskih psihopata?

Prema istraživanjima Mirsada Tokače i njegovog Istraživačko-dokumentacionog centra u Bosni i Hercegovini je poginulo 34 600 bošnjačkih i 2768 hrvatskih civila. Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica RS je popisao 4658 ubijenih srpskih civila.

Od ukupnog broja bošnjačkih civila u opštinama koje danas pripadaju Republici Srpskoj ubijeno je 21 747 Bošnjaka i 788 Hrvata. Gdje je nastradalo 2581 bošnjačkih i 191 hrvatski civil Tokača nije uspio da utvrdi.

Gradovi u Republici Srpskoj u kojima su najviše stradali Bošnjaci su:

• Srebrenica 5349

• Prijedor 3515

• Zvornik 2024

• Vlasenica 1729 i

• Foča 1573.

Gradovi u Republici Srpskoj u kojima su najviše stradali Hrvati su:

• Prijedor 186

• Doboj 88

• Kotor Varoš 78

• Brčko 77

• Bosanski Brod 50 i

• Banjaluka 45.

Imamo li u vidu da je krajem 1992. godine vojska Republike Srpske kontrolisala 71,4% teritorije Bosne i Hercegovine (Istorija Republike Srpske, 2016.) očekivano je da su bošnjački i hrvatski civili ubijani i u opštinama koje se danas nalaze na teritoriji Federacije BiH.

Dodamo li tome ratna dejstva Vojske Republike Srpske od 1992. do 1995. godine po teritoriji koju je kontrolisala Vojska Bosne i Hercegovine i HVO (Sarajevo, Mostar, Tuzla, Bihać, Zavidovići, Maglaj) onda je sasvim očekivano da je broj ubijenih civila još veći.

Realno, od 37 368 bošnjačkih i hrvatskih civila ubijenih u poslednjem ratu, Vojska Republike Srpske je za 4. godine ubila preko 30 000 civila.

I da, prije nego što mi spomenete ratove između Bošnjaka u Krajini ili sukob Bošnjaka i Hrvata u Lašvi i u slivu Neretve imajte na umu da je tu sveukupno ubijeno manje od 3500 civila i to pod uslovom da nijednog civila nisu ubili vojnici Republike Srpske.

Braćo Srbi, ne može to učiniti 10 budala koji su se otrgnuli kontroli, kako to tvrdi Radovan.

1) Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka šest sati od objave bloga

2) Linkovanje mora biti na vidljivom mjestu, obavezno na početku bloga koji se prenosi

3) Slika blogera mora biti slika koja je objavljena uz tekst na Frontalu

4) Prenositi se može samo uz pismeno odobrenje Frontala

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog