Radmila Trbojević

Da li se vratio dr Mengele ?!

O Ukrajini  pišem zato što mislim da je potrebno   progovoriti o zlu.   Koje nije skriveno, koje  se vraća, koje se povampirilo. NACISTIČKO,  NARAVNO.

ZAŠTO  EVROPA ĆUTI  O NACISTIČKIM  ZASTAVAMA, AMBLEMIMA NA  VOJNIČKIM RUKAVIMA  UKRAJINACA, ZAKLETVAMA KOJE LIČE NA  ESESOVSKE. CIJELI    ZAPAD ĆUTI, ZNA  ŠTA SE  TAMO ZBIVA  A   ĆUTI  I  POMAŽE !

Da li je  rat normalna pojava u istoriji ? Nažalost, jeste. Da li je tragična? Jeste, jer  majke gube sinove i kao što kaže jedna latinska niko ne mrzi rat kao očevi (ja kažem i majke)  koji u  ratu imaju sinove.

Kad se vodi bitka na život i smrt, kad   NEMA  DRUGOG NAČINA, KAD  DRUGA STRANA NIJE  HTJELA  DA PREGOVARA I RAZGOVARA - OSIM DA ONI   KOJI NISU NIKADA  KLEČALI – POKLEKNU  I  SPUSTITE GLAVU.. Tada se više ne pregovara Putin čigledno  nije tog kova. Dakle, kakav  je tada bio  ruski  odgovor ? OTPOR naravno. Niko, ni jedan narod nije isti u takvoj situaciji.  Samo  su  Rusi i Srbi (percipirani kao mali Rusi)   takvi kavi jesu. Genetski kod niko ne može promijeniti. Čak i oni koji su po prirodi pacifisti znaju kada je  granica. Kada jedna   stopa iza  te granice znači uništenje  supstance, zatiranje, uništenje, poniženje –jednog naroda -  e tada se ODLUČUJE. Ruska odluka je donesena.

Da li je moralo doći do ovoga rata. Jeste, zato  što ONAJ rat  nije završen. Koji ? Onaj drugi. Samo osoba koja neće,  ili ne smije iz nekog razloga progovorilti – ćuti   o ONOME što, valjda, iz istorije  zna. Ko ne zna ili neće da zna –njegova je stvar.

U KAMERU, DAKLE  POTPUNO JAVNO GOVORI JEDAN  UKRAJINSKI  ljekar (pišem namijerno malim slovima, jer  on nije  položio Hipokratovu  zakletvu)   i kaže da je dao  naređenje  da se kastriraju ruski zarobljenici. Da li je to moguće? Izgleda da jeste. To  kad kažu Ukrajinci nije tako stašno. To je noromalno.

Ili, zavežu  -  čovjeka, Roma,   za stub, omotaju žutom trakom, oboje mu lice bojom i pretuku  ga ! Na šta ovo podsjeća? Na one  koji su ubijali Srbe, Jevreje i Rome.

Kad Ukrajina ima biološke laboratorije –to  nema veze. Ali kad ima Irak – e to je američki  nacionalni problem. Slijedi  srušena zemlja i obješeni vođa. Nije valjda da su to pomislili  o Rusima ?!  

I  Rusi ginu, naravno. Nisu krenuli u ovu operaciju misleći da neće biti mrtvih. Ima poginulih  i  biće. Ali, da   će  zarobljenike  kastrirati... To da da će r u s k i   vojnici  biti  mučeni i  na kraju  streljani  -  mogli  su očekivati   -   tu  nema milosti i  to Rusi znaju  i sugurno nisu imali ILUZIJE    -    ali ovaj gore pomenuti   postupak  je  radio samo dr  Mengele.    Ostaci    nacističkih  metoda   nisu    izumrli, ne, korjeni su duboki. Dapače. Znači, nema zarobljavanja, zadnji  metak  (u drugom ratu bombu) ostavlja  se za sebe. Bila je to  rečenica i mojih roditelja  u onome ratu. Pamtim im priče.

I  gledam, evo  naročito N1, i  Bošnjake u Federaciji  koji  su bolesni od brige (i neka su, niko   im ne brani  da imaju empatiju  prema žrtvama, ne i ruskim agresorskim, naravno)   kad   toliko  žale   Ukrajinu, zašto, recimo,   EU   pušta da ginu  njihovi ljubimci?  NATO   žali. Plaču vođe,  suze  liju,  skoro. S a da   kažu da je Zapadni Balkan na njihovom kompasu! Teško onome ko je na njihovom strateškom  kompasu, taj će biti  branjen baš kao što  isti  su  štitili   recimo Zagreb,  ili  kao što  su to  radili  za  ukrajinske   građane koji su  Rusi u Donbasu i Lugansku.  Bila je  i Ukrajina njihovo mnogo  paženo čedo, ali Ameri ne ginu za nju, to je jasno. Šta dalje spremaju baš Ameri, ostaje da se vidi. Razvoj događaja će nas, nažalost, uvjeriti  da ovo nije najgore.

A sada nešto vrlo zanimljivo.

Ruski vasionski brod  (neki  Sojuz)   odletio  je   neki dan  da  iz    zajedničke     Svemirske stanice  spusti     američkog    kosmonauta    na zemlju ? Evo, danas je poletio još jedan  Sojuz.   Ameri nemaju takav  svemirski brod (to se zna), ima    ga  samo onaj milijarder  što uzima  lovu za letove bogataša koji više ne znanju šta bi od sebe.. Ali, kako je to  moguće ? Ko ovde  koga  zajebava ?! Ruski gas i  dalje teče u EU !  Što   EU ne  ODBIJE  da koristi gas ? Kako Njemačka ne da  ruski gas ! Šta će   im „europejcima  gas, ima  gasa ko pljeve, samo ne odmah. Za par godina  će se nevolja premostiti. Uvoziće se iz Katara  brodovima  i  iz tako bliske Amerike, takođe brodovima.

Imovina  ruskih oligarha  se oduzima. Meni lično ne smeta. Ali,  zar nije privatna   imovina  neupitna i  neprikosnovena bila do JUČE  i u Londonu i recimo u Americi? Zar to nije ono što Zapad  smatra  baš neupitnim ?  Private property   je riječ   koja  nema   alterantivu, osim    ako  je  imovina (a oni krenu da dokazuju)   stečena  na prodaji droge –a  na osnovu čega  se  i  stiče najveća IMOVINA ? Nije  na prodaji, narandži  ili, recimo, graška.

Zar nije jasno da  EU, hipnotisana  od  strane  SAD,  gura Evropu u propast. Mi ćemo  vas gurati u vrtlog  rata, bićemo  na vašoj strani, slaćemo    oružje -  a vi  samo gurajte, gurajte... Pa će onda doći  živahni   Bajden u Poljsku  da   tješi  (koji jedva da zna   šta se dešava, sjetimo  se  šta  je sve pričao..)  Gurajte  ukrajinski  vojnici (koji god  i  kakvi god, sa sve kukastim  krstom i Hitlerovom slikom)   sve  do potpune propasti. Ili, do slavne pobjede Zelenskog, tog uznapredovalog glumca u zelenoj  voničkoj  majici, da histerični Zapad  misli da je i on vojnik domovine. Je li moguće da  Zelenski, taj novoblikovani  EU (i cijelog zaluđenog Zapada) lik može biti heroj  ovoga strašnog sukoba – da  i  dalje može da glumi  pobjednika,  savim jasno znajući da je njegova zemlja u strašnom problemu ?! Kako njemu nije dosta   patnje njegovog naroda ? Uporan je na tuđoj krvi, uporan je do te mjere kao da je siguran da će Rusija kapitulirati ?

Ja ne  znam, nisam vidovita kao mnogi politički analitičari, da predviđam ovo ili ono. Ja samo znam  da neki moćni  sjede u zavjetrini i čekaju finale.  Mirno opušteno, pijući viski sa ledom, gledajući kako se tuku narodi daleko, daleko čak preko  okeana, a kurvanjski  vukući   Kinu  kao mačka za rep. Čekajući kad će Si  da popizdi. Ili  da izda Ruse. Što je teško za očekivati. Jer, i oni (Kina)  su na redu samo je pitanje KADA.  A onda neće biti lako.

Je li to cilj? Je li to scenario koji su smislili oni koji sebe   zovi  Olimpijci,  Rimski klub,  Lobanja i Kosti, vitezovi ovoga i onoga  reda i stepena  itd.  likovi  iz sjenke, koji se  raduju gubitku   svakog ljudskog  života, jer se tako   smanjuje preveliki   bro j živih ljudi  na Planeti, kojima se   jebe  zato što Ukrajina   postaje ruševina  kako god da  se ovo završi.. Pa će oni onda ulagati svoje milijarde kao nekada u Zapadnu  Njemačku. . Država  Ukrajina  neki, sada već bivši, svijet u kojem su projektovali mržnju,  kojim su  NAMJERNO  izazvali Rusiju  -  pa sada sjede i gledaju u ekrane (zaslone, što bi rekli Hrvati) ljude izbezumljene,  kao figurice na šahovskoj tabli.

A mi, običan narod, takođe gledamo ponešto  i pitamo se šta da očekujemo.. Da li da  uopšte išta očekujemo, osim jedne flaše ulja i kilogram   brašna mjesečno (to sada u Njemačkoj, tako čujem, ne znam  je li to istina, a može i nama da se desi  jer  nama može biti samo gore)  baš kao one godine  kad sam na peći „kraljici“  pekla uštipke one ratne godine kada smo  izbjegli i... Duga priča.  

Ono što je evidentno,  u međuvremenu, svaki  Nijemac  sada govori engleski jezik i u marketu  i  drugdje, to je pitanje  high  education,  mada za  javnost svi drugi  koji dolaze trbuhom za kruhom   moraju da   nauče  njemački jezik. Francuzi  se trude takođe da djeluju kao da znanju engleski, mada će uskoro morati da uče   i mnogo teži jezik, ostali takođe – za  one sjeverne da  i ne govorim – (što PRIJE NIJE BIO SLUČAJ, nisu htjeli da vam  odgovore na bilo koje pitanje  ni u Parizu i u Frankfurtu dugi niz godina)  što  jasno pokazuje  da je đavo odnio šalu. Ali, Čija  njiva  toga i ovce... nije narod rekao uzalud.

A čija   je o v o  njiva,  tj.  čije će biti ovce   - e to je drugo pitanje. Kad jednom budem p r a v i   politički  analitičar možda budem u stanju da predviđam !

 

Prenošenje blogova i tekstova sa portala Frontal dozvoljeno je nakon isteka 48 časova od objave bloga ili uz pismeno odobrenje redakcije (24.03.2022.)   

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog